Nieuws Antwerpen Aantal bankkantoren blijft verminderen

Aantal bankkantoren blijft verminderen

Aantal bankkantoren blijft verminderen

bankenHet aantal bankkantoren in de dorpen en steden is duidelijk aan het verminderen. Zeker ook in de brede Antwerpse regio. Het is een onmiskenbaar gevolg van de financiƫle crisis. Eind 2009 telde de sector nog 4.201 bankkantoren, verspreid over het hele land. Vandaag zijn het er nog maar 3.738 of 463 minder.

Het was een luxe die toen helemaal niet als dusdanig ingeschat werd. Elke stad, elk dorp, elke straat telde tot voor kort verscheidene bankkantoren. Alle logo’s waren sterk vertegenwoordigd. Van KBC tot ING, Fortis, Belfius, Argenta, Crelan enz. Zeker voor KM0’ers en zakenmensen een ongehoord rijk aanbod aan faciliteiten.

De crisis heeft ondertussen hard toegeslagen en de banken onder druk gezet. In die mate dat de financiƫle instellingen dringend dienden te saneren. De vermindering van het aantal kantoren is daar een direct gevolg van.

Ook de service in de overgebleven banken is duidelijk verminderd. Er is nu eenmaal minder personeel. Verscheidene loketfuncties zijn vervangen door automaten. De Nationale Bank heeft becijferd dat de banken vandaag nog maar 58.233 mensen tewerkstellen. Dat zijn er al 5.500 minder dan in 2009. De herstructureringen zijn overigens nog niet afgerond.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.