Nieuws Antwerpen Aantal faillissementen aan het dalen

Aantal faillissementen aan het dalen

Aantal faillissementen aan het dalen

failureHet aantal faillissementen is in Vlaanderen merkbaar aan het dalen. Zeker in de afgelopen maand juli. In Antwerpen is de trend minder sterk voelbaar. De daling is niettemin toch ingezet.

De handelsrechtbanken hebben in de afgelopen maand juli “maar” 260 falingen uitgesproken. Dat blijkt uit de cijfers van B-Information. Juli is traditioneel altijd een vrij rustige maand maar in vergelijking met juli van 2014 toen 585 dossiers afgehamerd werden is de trend toch duidelijk merkbaar. In juli van 2013 werden zelfs nog 818 Vlaamse bedrijven failliet verklaard.

Cumulatief werden in de eerste zeven maanden van het jaar in totaal 2996 faillissementen uitgesproken. In diezelfde periode van 2014 ging het om 3103 dossiers en in 2013 om 3210.

Walloniƫ en Brussel hebben de ingezette trend ondertussen echter nog niet gevolgd. Daar stabiliseren de cijfers op een relatief hoog niveau.

Het lijstje van de recente falingen in de Antwerpse regio kun je vinden op www.madeinantwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.