Nieuws Antwerpen Aantal faillissementen blijft hoog

Aantal faillissementen blijft hoog

Aantal faillissementen blijft hoog

leegteDe handelsrechtbank heeft de boeken van Janssens, Van Meel and Co en van verscheidene andere bedrijven definitief dicht gedaan. Daarmee wordt de stapel aan bedrijfsssluitingen en faillissementen in de Antwerpse regio weer almaar hoger. Voorzichtige indicaties dat de conjunctuur licht aan het verbeteren was worden daarmee voorlopig nog niet bevestigd.

Ook in de afgelopen eerste weken van september zijn in het Antwerpse en in het Waasland heel wat bedrijfsdossiers definitief gesloten. Het gaat dan vooral om kleinere bouwbedrijven, horeca-ondernemingen en garages. Het gaat er in die sector nog altijd biezonder moeilijk aan toe. De bouwbedrijven lijden onder de concurrentie van goedkope ondernemingen  uit het voormalige Oostblok, de horecasector is ongerust bij de geplande invoering van de witte kassa en de garages worden geconfronteerd met de sterke druk van de autoproducenten.

Het lijstje van de recente falingen in de brede regio kun je vinden op www.madeinantwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.