Nieuws Antwerpen Aantal faillissementen blijft stijgen in Antwerpen

Aantal faillissementen blijft stijgen in Antwerpen

Aantal faillissementen blijft stijgen in Antwerpen

stoptochDe economische conjunctuur is voorzichtig aan het verbeteren. In het arrondissement Antwerpen is daar kennelijk nog niet veel van te merken. In de afgelopen maand juni…. steeg het aantal faillissementen in Antwerpen immers met 15 tot 141 dossiers. In Vlaanderen daalde het aantal faillissementen met 2,7%.

Juni was een vreemde maand. Globaal steeg het aantal faillissementen in Belgiƫ immers met 8,8% tot 1128. Die stijging moet evenwel vooral op rekening van het Brusselse gewest geschreven worden, heet het bij het handelsinformatiekantoor Graydon. In heel Vlaanderen is de omslag immers duidelijk merkbaar. Zelfs in Walloniƫ.

Niet dus in Antwerpen waar de kaalslag onder de ondernemingen onverminderd verder gaat. Tijdens de eerste zes maanden van het hele jaar 2014 telden de Antwerpse handelsrechtbanken 1117 faillissementsdossiers. Dit zijn er hoe dan ook nog altijd vier meer dan tijdens diezelfde periode van 2014. Onder de opgemerkte bedrijven in faling zijn vooral veel bouwbedrijven en horecazaken.

Het grootste faillissement betrof in Antwerpen in juni de faling van Cuypers and Mermans. Daar verloren 36 mensen hun baan. Voor het hele halfjaar wordt het faillissement van de textielzaak Talking French aangemerkt met 127 verloren banen.

Het lijstje van de recente falingen kun je vinden op www.madeinantwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.