Nieuws Antwerpen Aantal faillissementen daalt duidelijk

Aantal faillissementen daalt duidelijk

Aantal faillissementen daalt duidelijk

failfailfailfailHet aantal faillissementen is zowat overal aan het dalen. Zeker ook in het arrondissement Antwerpen. In de afgelopen maand september gingen in het arrondissement Antwerpen nog “slechts” 112 bedrijven overkop. Dat zijn er 24% minder dan in diezelfde maand van 2014. Vooral de bouw en de horeca blijven de meest getroffen sectoren.

Het lijkt erop alsof we de crisis achter ons gelaten hebben, merkt Erik Van den Broele van het handelsinformatiekantoor Graydon in Berchem aan. Met nog slechts 999 faillissementen in de maand september hebben we voor het hele land zowat het laagste cijfer sinds 2008 genoteerd. Cumulatief komen we nu op 8002 faillissementsdossiers of 3,8% minder dan tijdens de eerste negen maanden van 2004. In Vlaanderen daalde het cumulatieve cijfer met 5% tot 3662 faillissementsdossiers.

De provincie Antwerpen en ook het arrondissement Antwerpen laten zich in die globale daling sterk opmerken. Tijdens de eerste negen maanden van het jaar noteerden we voor de provincie 1450 falingen (-6,9%) en voor het arrondissement Antwerpen 980 faillissementen (-9,43%). Het arrondissement Sint Niklaas zit met 143 faillissementen (-4,6%) mee in die lijn.

Die dalende tendens wordt in september onmiskenbaar doorgetrokken. Het arrondissement Antwerpen schreef hier nog slechts 112 faillissementsdossiers uit (-24,8%!). De provincie Antwerpen noteerde een daling met 21% tot 175 dossiers. Sint Niklaas bracht een negatieve uitschieter aan met 20 faillissementen (+11%). De vergelijkbare cijfers zijn evenwel beperkt.

Graydon merkt aan dat het aantal falingsdossiers onder de jonge bedrijven hoog is: 34%. Dit zijn bedrijven die hooguit vier jaar oud zijn.

Antwerpen zag in die eerste negen maanden 3054 jobs verloren gaan. Dit zijn er toch 79 meer dan in diezelfde periode van 2014. In de bouw gingen 451 jobs verloren, in de horeca 448.

Het grootste faillissementsdossier betrof dit jaar in Antwerpen SC Retail met 109 verloren jobs. Bij Talking French (Antwerpen) werden 104 jobs geschrapt en bij RCI Services in Merksem 72.

Het lijstje van de recente falingen kun je vinden op www.madeinantwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.