Nieuws Antwerpen Aantal faillissementen in Antwerpen en Waasland daalt

Aantal faillissementen in Antwerpen en Waasland daalt

Aantal faillissementen in Antwerpen en Waasland daalt

geslotenHet aantal faillissementen zit duidelijk in een dalende lijn. Dat zou erop kunnen duiden dat de economische conjunctuur aan verbetering toe is. Tijdens de eerste acht maanden van het lopende jaar legden 868 bedrijven in het arrondissement Antwerpen de boeken neer. Dat zijn er 6,9% minder dan tijdens diezelfde periode van verleden jaar. In het arrondissement Sint Niklaas werden 123 faillissementen genoteerd, 6,8% minder.

Het is allicht nog te vroeg om nu al positieve conclusies te trekken. Alleen is de daling van het aantal faillissementen onmiskenbaar. De Vlaamse handelsrechtbanken hamerden tijdens de eerste acht maanden 3447 dossiers af. Dit is 4,25% minder dan verleden jaar. Een en ander blijkt uit de cijfers van het handelsinformatiekantoor Graydon uit Berchem.

In de provincie Antwerpen werden tijdens de eerste acht maanden van het lopende jaar nog “slechts” 1275 faillissementen genoteerd tegenover 1336 in 2014. Dit is een daling van 4,5%.

Tijdens de zomermaanden juli en augustus werd de daling verder gezet. De provincie schreef 158 faillissementen uit, een daling van 29%.

Tijdens diezelfde periode kwam het arrondissement Antwerpen op 105 dossiers uit, 26% minder. In het arrondissement Sint Niklaas was er met 33 faillissementen een plotse …. stijging met 106%.

De ravage was vooral het grootst in de bouwsector en in de horeca.

De grootste sociale drama’s in de provincie Antwerpen:

* Talking French (maart) uit Antwerpen met 104 verloren jobs.
* RCI Services (april) uit Merksem met 72 verloren jobs.
* HGR Verbeelen and Cie (juli) uit Antwerpen met 40 verloren jobs
* Van Doosselaere and Achten (april) uit Antwerpen met 39 verloren jobs
* Paperlinx (april) uit Kapellen met 36 verloren jobs
* Cuyper Herens (juni) uit Antwerpen met 35 verloren jobs

Het lijstje van de recente falingen kun je vinden op www.madeinantwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.