Nieuws Antwerpen Aantal faillissementen in Antwerpen in dalende lijn

Aantal faillissementen in Antwerpen in dalende lijn

Aantal faillissementen in Antwerpen in dalende lijn

falingenfalingenHet gaat langzaam beter. Zeker in Vlaanderen. Het aantal faillisssementen is in de Vlaamse arrondissementen in de eerste vijf maanden van het lopende jaar met 5,4% gedaald tot nog “maar” 851 dossiers. In de provincie Antwerpen bleef de daling beperkt tot 2,6% (915 faillissementen). In het arrondissement Antwerpen bedroeg de daling 6,33% (622 dossiers).

Het handelsinformatiekantoor Graydon houdt elke maand nauwkeurig de cijfers bij. Volgens analist Eric Van de Broele gaan de cijfers langzaam maar zeker in de goede richting. De maand mei zorgde ervoor dat de gecumuleerde cijfers op het vlak van faillissementen over de eerste vijf maanden “de beste waren sinds het begin van de grote crisis in 2009.” In de maand mei waren er nationaal nog maar 851 faillissementen te betreuren. Dat is 49 minder dan in diezelfde periode van 2014.  In Vlaanderen werden 377 dossiers afgehamerd, 16% minder. Toch blijkt enige voorzichtigheid geboden. In de maand mei waren er nu eenmaal heel wat feestdagen te vieren en dan zetelen de handelsrechtbanken uiteraard niet.

Ook in Antwerpen ging het er in mei beter aan toe. In het arrondissement Antwerpen werden 96 bedrijven gesloten, 4,9% minder dan in mei 2014.

Opvallend: de goede resultaten van het arrondissement Sint Niklaas. Met nog slechts 11 faillissementen betrof de daling zelfs 54%.

Vlaanderen verloor in de eerste vijf maanden nog 4218 jobs. Dit zijn er 698 minder dan in 2014. In Antwerpen gingen 1726 jobs verloren tegenover 1809 in 2014.

De bouw is nog altijd de meest getroffen sector, voor de horeca en de kleinhandel.

Het lijstje van de meest recente falingen kun je vinden op www.madeinantwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.