Nieuws Antwerpen Aantal faillissementen in Antwerpen stabiliseert

Aantal faillissementen in Antwerpen stabiliseert

Aantal faillissementen in Antwerpen stabiliseert

faillietfaillietHet lijkt erop alsof de economische conjunctuur dan toch stilletjes aan het verbeteren is. Het aantal faillissementen is alvast voorzichtig aan het dalen. Voor de vierde maand op rij zijn in oktober jl. er minder falingsdossiers afgehamerd (-18,6%) dan tijdens diezelfde maand van verleden jaar. We komen daardoor cumulatief voor het lopende jaar op een globale vermindering van het aantal faillissementen met 8,5%.

Het handelsinfomatiekantoor Graydon Belgium volgt aan de hand van een eigen databank de econnomische ontwikkelingen in BelgiĆ« op. Het aantal faillissementen dat maandelijks opgetekend wordt is in dit opzicht mede richtinggevend. Het feit dat er in oktober jl. “slechts” 1057 faillissementen genoteerd werden mag alvast hoopgevend zijn.

Heel opmerkelijk: het is vooral Vlaanderen en dan nog specifiek de provincie Oost-Vlaanderen die de ommekeer dragen. In oktober waren daar 16% minder faillissementen. De provincie Antwerpen doet het evenmin slecht maar met een dalingspercentage van 5,58% over de eerste tien maanden van het jaar noteert de provincie van Cathie Beckx toch “maar” in de middenmoot.

Die relatief zwakke prestatie is vooral toe te schrijven aan de minder goede cijfers van het arrondissement Mechelen waar het aantal faillissementen tijdens de eerste tien maanden van het lopende jaar zelfs met 12,5%… gestegen is tot 215 dossiers. Daarmee wordt de uitstekende prestatie van het arrondissement Turnhout met een verbeteringspercentage van liefst 27,5% (315 dossiers) compleet weggeveegd. In het arrondissement Antwerpen zelf werden 1246 falingen uitgesproken, 0,72% minder dan in diezelfde periode van 2013.

Op onze overzichtspagina vindt U de volledige lijst van faillissementen zoals verschenen in het Belgisch staatsblad.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.