Nieuws Antwerpen Aantal faillissementen in Antwerpse regio blijft toenemen

Aantal faillissementen in Antwerpse regio blijft toenemen

Aantal faillissementen in Antwerpse regio blijft toenemen

ANTWERPEN – In oktober 2019 gingen in België 1.042 bedrijven en zelfstandigen failliet, een daling van -15,5 procent in vergelijking met oktober 2018. De provincie Antwerpen doet het met een stijging van 14,04 procent of 195 faillissementen in oktober 2019 minder goed. Dat blijkt uit de studie faillissementen van Graydon Belgium.

Ook het arrondissement Antwerpen kan de dalende trend van ons land niet volgen. In oktober van dit jaar waren er 136 falingen. Dat komt overeen met een stijging met 23,64 procent tegenover oktober 2018.

Op weg naar recordjaar?

Na 10 maanden zijn er in België al 9.832 faillissementen uitgesproken, een toename van het aantal faillissementen met 11,44 procent. In Vlaanderen gaat het om 4.795 faillissementen (+16,9%). Daarmee stevenen we mogelijks af op het op één na hoogste jaar met betrekking tot het aantal faillissementen in België.

“Met nog slechts twee maanden te gaan, lijkt het erop dat 2019 de geschiedenisboeken in gaat als één van de jaren met het hoogste aantal faillissementen. De cijfers lopen in lijn met het niveau van het aantal faillissementen van recordjaar 2013. De stijging van het aantal faillissementen, die nu al een hele tijd aanhoudt, is te wijten aan een aantal recente wetswijzigingen”, aldus Eric Van den Broele, Senior Manager Research and Development bij Graydon.

Binnen de provincie Antwerpen werden in de periode van januari tot en met oktober van dit jaar 1.674 faillissementen geopend, een stijging met 17,06 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Ondanks het grote aandeel van 1.145 faillissementen van het arrondissement Antwerpen is de stijging er met 12,8 procent iets minder groot.

Door deze faillissementsuitspraken kwamen dit jaar in ons land reeds 17.970 jobs op de tocht te staan. Dat ligt een stuk hoger dan vorig jaar toen rond dezelfde periode slechts 15.720 arbeidsplaatsen mogelijk verloren gingen door het faillissement van de werkgever, al ging het toen om het laagste cijfer op 10 jaar tijd.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.