Nieuws Antwerpen Aantal faillissementen in Antwerpse regio gehalveerd

Aantal faillissementen in Antwerpse regio gehalveerd

Aantal faillissementen in Antwerpse regio gehalveerd

De eerste vier maanden van 2021 werden, net zoals alle maanden sinds maart 2020, gekenmerkt door een bijzonder laag aantal faillissementen. Van januari tot april gingen er in ons land 2.135 bedrijven over de kop: ten opzichte van dezelfde periode verleden jaar een daling met -35,2%. In Vlaanderen laat met -41,10% de provincie Antwerpen de grootste daling noteren. Maar in het arrondissement Antwerpen gaat het zelfs om een daling met -49,50%. Dat blijkt het uit faillissementenrapport van Graydon.

De afgelopen maand april noteerden we 488 failliet verklaarde bedrijven in ons land. Ten opzichte van april 2020 betekent dit een stijging met 44,38%. Maar het blijft wel fors onder het niveau van voor de pandemie: in april 2019 ging het nog om 1.025 faillissementsuitspraken. “Op april 2020 na noteren we ook nu de laagste aprilmaand sinds begin deze eeuw”, klinkt het bij Graydon.

De provincie kent in april een stijging van het aantal faillissementen met 61,90% tegenover april 2020. In het arrondissement Antwerpen gaat het om 67 faillissementsuitspraken (+36,73%).

203 faillissementsuitspraken in de periode januari – april 2021 tegenover 402 in de eerste vier maanden van 2020. Dat is de opvallende vaststelling in het arrondissement Antwerpen. Het gaat om bijna een halvering van het aantal faillissementen (-49,50%). Daarmee is het verschil in de Antwerpse regio bij de grootste in ons land.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.