Nieuws Antwerpen Aantal faillissementen neemt slechts langzaam af

Aantal faillissementen neemt slechts langzaam af

Aantal faillissementen neemt slechts langzaam af

papiertjeDe economische conjunctuur blijft heel erg wisselvallig. Daardoor neemt het aantal faillissementen ook in het Antwerpse maar tergend langzaam af. De gedwongen sluiting van de papiergroothandel PaperlinX met vestigingen in Kapellen en Lier was voorlopig het grootste faillissement van de afgelopen dagen. Daarbij verloren zo’n 50 bedienden hun baan.

Volgens de directie van de Australische papiermultinational daalden de omzet en de winstmarge door de uitgesproken lagere vraag naar papier in de Benelux. Er was ook sprake van onder meer “uitdagingen” in een herstructurering en het verstrengen van betaaltermijnen aan leveranciers. De vestiging was eerder nog zonder succes te koop gezet.

PaperlinX was gespecialiseerd in de aanlevering van grafisch- en officepapier, verpakkingsproducten en sign- en displaymateriaal. De Antwerpse vestigingen waren dochterondernemingen van het Nederlandse PaperlinX BV.

Vorige week verklaarde de rechtbank van het Nederlandse Zutphen het bedrijf in Nederland failliet. “Meteen na het faillissement heeft de curator, Priscilla Prist het personeel in Nederland ontslagen. Nadien trok de curator naar Kapellen en Lier om ook daar het personeel ontslag te geven”, zegt LBC-secretaris Gert Sevens.

Volgens de curator is het momenteel nog niet duidelijk of een doorstart mogelijk is. Er zouden zich alvast zo’n 35 kandidaat-overnemers aangemeld hebben. “De curator zei dat er mogelijk geïnteresseerden waren, die eventueel een deel van de onderneming of de activiteiten over willen nemen. Het is niet duidelijk of dat kan met tewerkstelling in Nederland of in België”, aldus Sevens nog.

Het lijstje van de recente falingen kun je vinden op www.madeinantwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.