Nieuws Antwerpen Aantal starters neemt fors toe

Aantal starters neemt fors toe

Aantal starters neemt fors toe

In 2020 steeg het aantal starters in Vlaanderen met 1,1%. Dat blijkt uit de startersatlas van Unizo, UCM en Graydon Belgium. Maar de meest opvallende vaststelling is de grote inhaalbeweging van het aantal starters in maart 2021. In de provincie Antwerpen zijn er in maart van dit jaar 45% meer starters dan in maart 2020. Logisch, want maart 2020 ging ons land in lockdown. Ook ten opzichte van maart 2019 gaat het echter om een stijging met 35,4%

In het eerste kwartaal van 2021 waren er in Vlaanderen 8,4% meer starters tegenover in dezelfde periode vorig jaar.  Voor de provincie Antwerpen gaat het om een stijging van 6,8% .

“Een toenemend aantal starters is een goede graadmeter voor het ondernemersvertrouwen en toont aan dat er geloof is in de toekomst. Dat is alvast een opvallende vaststelling op een moment dat we door zeer zwaar economisch weer gaan”, aldus Carl Van Dyck, directeur Unizo provincie Antwerpen.

In absolute aantallen waren er in 2020 18.759 nieuw opgerichte ondernemingen in de provincie Antwerpen, waarvan 5.166 tijdens de eerste drie maanden. 2021 doet het voorlopig zelfs nog beter, want tijdens de eerste drie maanden werden al 5.517 nieuwe ondernemingen opgericht. Een stijging die vooral te danken is aan de sterke maand maart.

“Een evolutie die de veerkracht van onze ondernemers aantoont en het maakt opnieuw duidelijk dat ook in crisistijden ondernemers opportuniteiten blijven zien”, zegt Carl Van Dyck, directeur Unizo provincie Antwerpen.

Ook in Boom voelen ze het stijgend aantal starters. “De laatste maanden zien we een aantal nieuwe invullingen voor de leegstaande panden in het kernwinkelgebied zoals de nieuwe bakker en een kledingzaak op de Grote Markt, een versmarkt,… . Deze starters zijn belangrijk voor de gemeente Boom. Een klassieke invulling met de grotere ketens en franchisenemers zien we niet meer terug keren naar de handelskern”, zegt Geert Schoofs, projectcoördinator AGB Boom Plus.

Reageer op dit bericht

Sector
  Personen

  Gerelateerde berichten

  Sector
   Personen
   Gemeente

   Meest gelezen in deze regio

   Veel gelezen in deze regio

   Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

   Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.