Nieuws Antwerpen AAPI, Dataroots en Cumul.io zorgen voor horecaprimeur

AAPI, Dataroots en Cumul.io zorgen voor horecaprimeur

AAPI, Dataroots en Cumul.io zorgen voor horecaprimeur

AAPI, de digitale planningstool voor horecaondernemers, wil hun expertise bundelen met die van AI-expert Dataroots en dataspecialist Cumul.io om samen de bedrijfsdata van hotels, restaurants en cafés om te zetten in waardevolle inzichten. Verder willen ze ook personeelsplanning en- beleid optimaliseren en automatiseren. De intrede van artificiële intelligentie (AI) is een primeur in de horecasector.

Start-up AAPI is een all-in-one planningstool specifiek voor horecaondernemingen om hen via allerlei toepassingen efficiënter te maken en administratieve rompslomp te besparen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het automatiseren, digitaliseren en corrigeren van de planning, loonverwerking, contracten en uurroosters. Om die efficiëntie nog te verhogen, klopte AAPI aan bij twee Leuvense ondernemingen: AI-expert Dataroots en visualisatieplatform Cumul.io.

In een eerste fase werkten ze samen een strategie uit om met behulp van AI en data-analyse waardevolle inzichten snel en overzichtelijk te presenteren aan de uitbater. Verder bouwden ze ook een datawarehouse dat alle HR- en payroll-gegevens verzamelt en koppelt aan een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk dashboard. Tot slot werkten ze een benchmarking-tool uit, zodat de uitbater zijn cijfers en prestaties kan toetsen aan die van andere AAPI-gebruikers.

“Zo krijgen onze klanten een beeld van hun sectorgenoten”, vertelt Tom De Pauw, zaakvoerder van AAPI. “Hoe komt het bijvoorbeeld dat horecazaak A dezelfde omzet draait als zaak B, maar wordt geconfronteerd met 15% meer personeelskost? Dankzij AI zullen we op zulke vragen gemakkelijker een antwoord kunnen formuleren, waardoor onze klanten nog verder kunnen optimaliseren.”

In een tweede fase kijken Dataroots en AAPI naar artificiële intelligentie om horeca-uitbaters actief te ondersteunen in hun personeelsplanning met behulp van gepersonaliseerde aanbevelingen en voorspellingen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.