Nieuws Antwerpen Abati staat er weer

Abati staat er weer

Abati staat er weer

hobokenMet een omzet van 8,6 miljoen euro heeft Abati het in 2012 uitstekend gedaan. De specialist in verwarmingsinstallaties en airco uit Wilrijk zette zijn verliescijfers van 2011 zelfs om in winst. “Wij hebben onze processen grondig doorgenomen en goed geluisterd naar de workfloor,” zegt zaakvoerder Wim Bouwland. “Ons rendement is daardoor voelbaar gestegen.”

HVAC-bedrijven zijn doorgaans minder afhankelijk van de economische conjunctuur. Verwarming is nu eenmaal een essentiële levensbehoefte en dan wordt er niet beknibbeld. Dit neemt niet weg dat Abati het toch even moeilijk kreeg en in 2011 zelfs in het rood dook. “Wij hebben evenwel gereageerd en onze werkmethodes helemaal geëevalueerd,” zegt Wim Bouwland. “We hebben ons aangepast en er bepaalde bottlenecks uitgehaald. Wij hebben ook intensief overleg gepleegd met onze mensen om na te gaan waar we nog beter konden doen. Een en ander heeft resultaat opgeleverd, zeker weten. We hebben oa. ook onze aankooppolitiek aangepast.”

Abati is als HVAC-bedrijf actief in een brede kring rond Antwerpen. Tot in Brussel en Gent. De firma haalt nogal wat grote opdrachten in appartementsblokken of schoelen naar zich toe maar werkt ook op relatief kleinschalige projecten. Er worden ook renovatiewerken en onderhoudsopdrachten aangenomen.

“Het gaat mij vooral om de goede service naar de klanten toe,” zegt Wim Bouwland. “We proberen met onze 50 mensen zo dicht mogelijk bij de mensen te staan. Dat geeft vertrouwen. Vandaag is het voor onze firma zeker nog niet makkelijk, wij proberen evenwel stand te houden en kijken vooral uit naar zegmaar 2015. Ooit moet die economische ommekeer er toch komen?.”

Abati is een familiebedrijf dat voor 100% in handen is van Wim Bouwland. Die nam de firma overigens in 2003 over en bouwde ze in tien jaar uit tot een gerespecteerd bedrijf.

Foto: Abati bouwde oa. de verwarmingstallatie voor het districthuis van Hoboken uit.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer