Nieuws Antwerpen ABC-Groep implementeert OpenERP

ABC-Groep implementeert OpenERP

ABC-Groep implementeert OpenERP

abc-groepDe ABC-Groep uit Ekeren groeit ontzettend hard door. Het bedrijf implementeert oa. OpenERP, een software-applicatie voor planning en databeheer. OpenERP wordt aangeboden in een zogenaamde open source module. De specialisten van de ABC-Groep installeren die binnen een termijn van tien dagen.

Guy Hendrickx en Patrick Callewaert, de twee managing partners van de groep gaan onverminderd door. Ze hebben hun bedrijf in al die jaren helemaal uitgebouwd tot een groep die vandaag de software voor nagenoeg alle facetten uit het bedrijfsleven kan aanbieden in één globaal pakket. Het intelligent documentenbeheer dat uitgetekend wordt door de applicatie van OpenERP leidt ertoe alle afdelingen binnen het bedrijf op één systeem kunnen werken. Het gaat dan zowel om financiën, HR, productie, aankoop, verkoop, logistiek enz. De totaliteit van de documenten wordt op die manier centraal beheerd. De Excel-bestandjes die nu nog circuleren per afdeling behoren daarmee al tot het verleden.

“Onze meerwaarde als ABC-Groep ligt hierin dat wij voor elk afzonderlijk bedrijfsproces binnen de onderneming een eigen consultant hebben”, zegt Guy Hendrickx. “Wij komen binnen bij het bedrijf en pakken elke afdeling aan met onze eigen mensen. Andere IT-dienstverleners doen dat zeker zo niet. Bovendien zijn de programma’s ook helemaal afgesteld op de Belgische omgeving. OpenERP is niet helemaal toevallig het product van Fabien Pinckaert, een Belg die het systeem zélf opgezet heeft.”

OpenERP blijkt vooral interessant voor snel groeiende KMO’s. Kleine ondernemingen zitten veelal nog vast aan hun eigen systemen waarvan de mogelijkheden dan de facto beperkt zijn. Met OpenERP kunnen ze evenwel onbeperkt doorgroeien.

De ABC-Groep werkt vanuit vier verschillende entiteiten die als ACE, Beyond-it, Cereus en Dynapps elk hun eigen veld bewerken maar anderzijds ook weer helemaal complementair zijn. De groep tekende verleden jaar voor een omzet van zo’n 10 miljoen euro. De onderneming stelt 85 mensen tewerk en schakelt ook nog eens 20 freelancers in.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer