Nieuws Antwerpen ABC Taproom & Resto opent bierkeuken op unieke locatie

ABC Taproom & Resto opent bierkeuken op unieke locatie

ABC Taproom & Resto opent bierkeuken op unieke locatie

ANTWERPEN – In de brouwerij van de Antwerpse Brouw Compagnie, onder andere gekend van merken als Seef, Super Cadix en Bootjes Bier, huisvest voortaan ook de ABC Taproom & Resto. Het nieuwe foodconcept draait volledig om bier, verrassende smaken en lokale ingrediënten.

Uitbaters Nikolaj Kovdal en Sen Kulanthaivelu introduceren het foodconcept in het Noordpershuis op het eilandje. In het havenpand uit 1920 komen gasten pal tussen de brouwketels en gistingstanks te zitten. “Geweldig voor mensen die dol zijn op bier”, zegt Kovdal. “Die zitten hier op de eerste rij en zien de brouwers bezig met het brouwen, afvullen van vaten en controleren van gistingen, terwijl ze zelf van bier genieten.” Er zijn dan ook vier vaste bieren en vier speciaalbieren op tap.

Eigentijdse bierkeuken

De keuken van ABC Taproom & Resto zet volop in op verrassende recepten, zo kan je er de typische biersnacks verkrijgen, maar met een geheel eigen twist. Van gerookte noten en gefrituurde spruitjes tot SFC (Seef Fried Chicken) en desserten met chocoladesaus op basis van donker bier. Bij elk gerecht adviseert de chef een bijpassende beer-pairing.

Lokale ingrediënten

Zowel voor de omliggende brouwerij als de Taproom staan duurzame en lokale ingrediënten centraal. De kaart volgt daarom de seizoenen en wisselt dagelijks. Voor de vleesgerechten wordt ook met minder courante stukken gewerkt. “Als je vlees eet, moet je het hele dier eten en niet alleen het filet of de biefstuk”, licht Kovdal toe. Een aanpak die hij ook toepast in zijn twee andere horecaondernemingen: Fiskebar en Fiskeskur.

De ABC Taproom werkt ook samen met andere Antwerpse partners, zoals koffiebrander Cuperus en BelRoy’s, een koffiebar op ’t Zuid. Die laatste maakte voor de taproom drie biercocktails met eigen gedistilleerde drank en bier van de brouwerij.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.