Nieuws Antwerpen ABN Architectenbureau wil uitbreiden

ABN Architectenbureau wil uitbreiden

ABN Architectenbureau wil uitbreiden

gmangmanHet ABN Architectenbureau heeft verscheidene vacatures voor architecten. De uitbreiding van het personeelsbestand komt er omdat ook de projectenportefeuille van het bureau, onder leiding van architect Nicolas Vanderhaeghen, stelselmatig toeneemt. Voor de realisatie en opvolging van divere projecten is ABN op zoek naar architecten die reeds hun eerste sporen in het vak verdiend hebben.

In de afgelopen 15-jaar bouwde ABN architecten vanuit de Oude Leeuwenrui in Antwerpen een mooie reputatie op met verschillende realisaties in de brede regio. Het meest recente voorbeeld van een ABN-ontwerp in de uitvoering van een appartementencomplex aan de Frankrijklei, waarbij de reconversie van de kantoren van de vroegere HBK-bank 25 wooneenheden oplevert.

Met een team van 4 medewerkers en drie freelancers is ABN Architecten in hoofdzaak actief op de residentiële markt en in de sector van bedrijfs- en kantoorgebouwen. Een voorbeeld in de laatste categorie zijn een aantal bedrijfsprojecten die ABN Architecten voor Mercedes-Benz ontwierp. “Daarbij werken we rechtstreeks voor Mercedes in Stuttgart die ons kantoor al vier projecten in België toevertrouwde waaronder een truck center op Linkeroever in Antwerpen en een showroom in Mechelen, die in uitvoering is”, vertelt Nicolas Vanderhaeghen.

Een recente realisatie is ook de renovatie en de binnenhuisarchitectuur van een deel van de gebouwen van CEPA aan de Brouwersvliet, waarbij voor het grote publiek vooral de inkomhallen aan beide zijden opvallen. In een verder verleden nam het bureau ook de G-Mansites op de hoek van de Noorderlaan met de IJzerlaan en een andere in Wilrijk voor zijn rekening.

ABN bouwde zich in de loop der jaren een mooi klantenportefeuille op waarbij het ongeveer 50/50 werkt voor zowel een businesspubliek als voor projectontwikkelaars. Als bedrijfsleider/architect maakt Nicolas Vanderhaeghen er bij ABN een erezaak van dat er strikt wordt gewaakt over planning en budget.

Van de nieuw aan te werven medewerkers wordt dan ook verwacht dat ze oplossingsgericht denken en een project op een pro-actieve wijze aanpakken. “Met ons klein maar zeer dynamisch team willen we nieuwe collega’s die zelfstandig middelgrote werken kunnen aanpakken en die geholpen door hun 3D-skills dezelfde architectuurtaal spreken als wij hier bij ABN doen”, verwijst Vanderhaeghen onder meer naar de filosofie van duurzaam bouwen waar in het kantoor erg veel belang wordt gehecht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.