Nieuws Antwerpen ABS Shipping doet aan bevrachting voor shortsea

ABS Shipping doet aan bevrachting voor shortsea

ABS Shipping doet aan bevrachting voor shortsea

ABS Shipping, Myra NoordhuisHet is vandaag nog vrij rustig aan de kaaien in de haven van Antwerpen. De traditionele zomerflauwte is best merkbaar. Dat is bij het bevrachtingsbedrijf ABS Shipping niet anders. “Er is een groter aanbod aan schepen dan aan ladingen”, zegt Myra Noordhuis. “Omdat wij bovendien vooral actief zijn in het vervoer van stenen, van bouwmaterialen is de druk door de vakantie in de bouwsector uiteraard nog extra voelbaar.”

ABS Shipping is destijds opgezet door Pieter Noordhuis, de vader van Myra. Hij gaf zijn ervaring op het vlak van bevrachting inmiddels door aan zijn dochter die daarbij kan rekenen op een crew van compentente medewerkers. Het bedrijf heeft zich in al die jaren vooral toegespitst op dry cargo voor short en deep sea en op multimodaal transport. ABS Shipping verzorgt zowel bulkladingen als projecttransporten.

De firma zoekt schepen voor ladingen tussen de 1000 en de 10.000 ton voor shortsea trajecten, van de Baltische havens tot in de Middellandse Zee. Het bedrijf stelt zich in dit opzicht op als een tussenpersoon tussen de schepen en de eigenaars van de ladingen. Indien gewenst neemt ABS Shipping ook alle administratie op zich. Op die manier biedt het bedrijf zich aan als een unique selling point.

ABS Shipping heeft met een partner ook een kantoor opgezet in het Britse Cardiff.

“Vandaag is het inderdaad nog bepaald rustig maar de ommekeer kan er soms razendsnel komen”, zegt Myra Noordhuis nog. “Dan is het alle hens aan dek. Omdat die ontwikkelingen in de sector evenwel totaal onvoorspelbaar blijven kijken we zelden ver vooruit. We worden er ook niet zenuwachtig door. We hebben het in al die jaren al wel vaker meegemaakt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.