Nieuws Antwerpen Absolute recordcijfers voor DEME-groep

Absolute recordcijfers voor DEME-groep

Absolute recordcijfers voor DEME-groep

demeDe DEME-groep heeft verleden jaar met een omzet van 2,53 miljard euro een absoluut recordcijfer neergezet. De specialist in waterbouwkundige disciplines uit Zwijndrecht is actief op verscheidene grootschalige projecten en zag zijn orderboek in nagenoeg alle sectoren verder aangroeien.

DEME is al lang geen loutere baggergroep meer. Het bedrijf uit de invloedssfeer van de Antwerpse holding Ackermans & van Haaren (A&vH) werd in al die jaren gediversifieerd van baggerwerken en landwinning naar waterbouwprojecten op volle zee, dienstverlening aan olie- en gasbedrijven, de installatie van offshore windparken en milieu-activiteiten zoals grondsanering, slibrecyclage, herwaardering van brownfield terreinen en wrakruiming. Op basis van die multidisciplinaire kennis en ervaringen hebben wij projectsynergieën kunnen realiseren en een geïntegreerde bedrijfsstructuur opzetten waardoor wij internationaal totaaloplossingen kunnen aanbieden”, aldus communications manager Ann Wittemans.

De groep beschikt in dit opzicht over een van de meest moderne hoogtechnologische en veelzijdige vloten voor bagger- en waterbouwactiviteiten. Het bedrijf stelt vandaag 4500 mensen tewerk.

DEME werkt in dit opzicht mee aan grootschalige haveninfrastructuurprojecten in Qatar en Abu Dhabi en aan energie- en mining-projecten voor klanten in Australië. De offshore specialisten GeoSea, Tideway en Scaldis werken mee aan offshore windparken zoals Northwind op de Noordzee. Milieudochter DEC werkte mee aan de sanering van de site Terranova in Gent met een oppervlakte van liefst 140 hectaren. Er zal een van de grootste zonneparken van Europa gebouwd worden met 20 hectaren aan zonnepanelen en een injectievermogen van 15 MW om ruim 4000 gezinnen te voorzien van groene stroom.

Career day

Het bedrijf organiseert op 29 maart e.k. een career day. DEME wil oa. project engineers aanwerven, tender engineers, technical superintendants, surveyors, project managers en maritime officers. Wie wil deelnemen moet vooraf wél registreren op www.deme-group.com/career-day

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer