Accountantskantoor ACCM wordt deel van TACCX Partners

HEIST-OP-DEN-BERG/WOMMELGEM/BERLAAR - Accountantskantoor ACCM uit Heist-Op-Den-Berg is afgelopen dinsdag toegetreden tot het grotere boekhoudkantoor TACCX Partners. Daarmee telt TACCX nu vijftig personeelsleden. ACCM zal vanaf nu samen met boekhoudkantoor Hugo Decker Accountants werken onder de vleugels van TACCX.

Michel Corthout van ACCM is tevreden met de toetreding tot Taccx Partners. “Dankzij deze stap kunnen we onze medewerkers meer kansen geven. Ik denk dan aan opleidingen, toegang tot expertise en doorgroeimogelijkheden.” Ook voor zijn klanten ziet hij alleen maar voordelen. “De continuïteit is verzekerd en qua dienstverlening en efficiëntie gaan we er duidelijk op vooruit.”

Met de overname is Taccx ook meteen marktleider van de Antwerpse Kempen geworden: "Weliswaar in de wereld van boekhoud- en accountantskantoren", lacht Joost Vandecruys van Taccx Partners. "Nu, met deze overname tellen we vijftig personeelsleden." Taccx heeft kantoren in Westerlo, Berlaar, Wommelgem, Zandhoven en door de overname van ACCM nu ook in Heist-Op-Den-Berg.

De overname betekent ook een breder aanbod aan diensten die de kantoren kunnen aanbieden. "In 2021 was er de samensmelting met Hugo Decker Accountants en in februari 2022 gingen we een samenwerking aan met Bofidi”, zegt Vandecruys. “Dat resulteerde in een schaalvergroting van de extra diensten die Bofidi de jongste jaren had ontwikkeld: payroll service, tax advies, legal advies en business consulting. Wij kregen daardoor de kans om onze klanten een extra aanbod van diensten aan te bieden, terwijl onze medewerkers zich nog meer kunnen specialiseren in een bepaalde niche. Meteen ook de insteek voor onze overname van het accountantskantoor ACCM."