Nieuws Antwerpen Activa Antwerp Ship Repair naar Antwerp Dry Docks

Activa Antwerp Ship Repair naar Antwerp Dry Docks

Activa Antwerp Ship Repair naar Antwerp Dry Docks

Een gerechtsmandataris kreeg vrijdagochtend (11/10) de opdracht om – binnen de lopende WCO-procedure – de activa van Antwerp Ship Repair (ASR) over te hevelen naar het consortium Antwerp Dry Docks nv. Dat meldt Belga op basis van informatie uit rechtbankkringen.

Het consortium Antwerp Dry Docks nv bestaat uit de bedrijven Brabo, Roll-iT, Navitec en Engine Deck Repair. Het had eerder een bod van zo’n 800.000 euro uitgebracht en was al in bespreking met onder meer het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen over een concessieovereenkomst.

Een bod van een andere kandidaat, de Italiaanse groep Palumbo, werd om formele redenen afgewezen. Het werd volgens de rechter te laat ingediend en vroeg nog een hele tijd onderhandelen met een aantal instanties. De rechtbank koos daarmee “voor de snelste en de veiligste weg”, klinkt het nog.

De concrete gevolgen voor de tewerkstelling zijn nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk kan een twintigtal personeelsleden aan de slag blijven, maar verliezen de resterende van de 94 personeelsleden hun baan. Volgende week zou de werf al opnieuw kunnen opstarten.

De Antwerpse rechtbank van koophandel moet zich nog steeds over de faillissementsaanvraag van Antwerp Ship Repair zelf buigen. Het is nog onduidelijk of het vonnis van vandaag invloed zal hebben op de beslissing daaromtrent, die wellicht ten laatste op woensdag valt. Gisteren had zaakvoerder en eigenaar van Antwerp Ship Repair Jan Cattoor het faillissement aangevraagd. Die beslissing werd voorlopig in beraad gehouden door de Antwerpse koophandelsrechtbank.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.