Nieuws Antwerpen ADPO bouwt bijkomende tankparken

ADPO bouwt bijkomende tankparken

ADPO bouwt bijkomende tankparken

adpoDe logistieke dienstverlener ADPO heeft bij de Engicon Group een contract betekend voor het ontwerp, de bouw en het plaatsen van 57 opslagtanks, waarvan 34 in gewoon staal en 23 in roestvast staal. De tanks komen op de nieuwe ADPO LLH terminal die het Antwerpse bedrijf bouwt op de Linkeroever. Het gaat in totaal om drie verschillende tankparken die in de herfst al operationeel moeten zijn.

ADPO (Antwerp Distribution & Products Operations) is als logistiek bedrijf gespecialiseerd in de opslag en de logistiek van chemische vloeistoffen. Het bedrijf werd opgericht in 1988 en is vandaag met 275.000 kubieke meter aan tankopslagfaciliteiten, 70.000 vierkante meter aan magazijnoppervlakte en 12.500 vierkante meter aan container opslagfaciliteiten vanuit Kallo helemaal afgesteld op de chemische cluster in en om de haven. ADPO wordt elke dag aangedaan door 150 tot 200 trucks. Het bedrijf stelt zo’n 300 mensen tewerk.

Voor zijn nieuwe project op Linkeroever zocht een leverancier die de tanks met een hoogte tot 12 meter volledig afgewerkt op de site kon leveren en installeren. De 57 tanks wegen tussen de 9 en 47 ton en hebben een inhoud tussen 150 en 1.500 kubieke meter. ‘Met onze shop-built aanpak voeren we zo weinig mogelijk activiteiten uit op de nieuwe greenfield site zodat de klant kan focussen op de andere werkzaamheden zoals civiele werken, piping en nutsvoorzieningen’, zegt  Kevin Mortier, projectmanager bij Geldof .

De productie  is intussen gestart. De installatie van de eerste tanks is voorzien eind juli, de laatste tanks zullen in oktober geplaatst worden. ‘Voor de bouw van deze tanks zetten we projectspecifieke productielijnen op. Daarbij worden een aantal componenten en halffabricaten tegelijkertijd gemaakt en tot één geheel geassembleerd’, zegt Kevin Mortier. Voor de productie van de tanks zal Geldof samenwerken met het zusterbedrijf uit de Engicon Group G&G International in Willebroek.

De Engicon Group overkoepelt twee bedrijven, Geldof Metaalconstructies in Harelbeke en G&G International, het vroegere Gränges Graver in Willebroek. Geldof is sterk gespecialiseerd in opslagtanks, G&G  International zit in diezelfde markt maar heeft zich toegespitst op zogenaamde drukvaten. G&G International bouwt tevens fundamenten voor windmolens.

Bij de twee metaalverwerkende zusterbedrijven stonden de laatste jaren in het teken van groei en innovatie. Zowel de schaal als de complexiteit van de door Geldof gerealiseerde projecten nam beduidend toe. Zo werden enkele Europese tankparken en verhandelingsinstallaties voor biomassa in energiecentrales als totaalproject gerealiseerd.

Meest in het oog springend innovatietraject is dat van G&G, dat onder leiding van Patrick van Melis is doorgebroken in het marktsegment offshore wind met de realisatie van funderingen voor meerdere Europese windparken op zee. Het bedrijf heeft zich bevestigd als leider in zijn sector en de offshore activiteit is inmiddels even belangrijk als de bouw van enorme drukvaten en reactoren voor de olie- en gassector waarvoor G&G sinds jaar en dag wereldfaam geniet.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.