Nieuws Antwerpen ADPO investeert 40 miljoen in nieuw tankpark

ADPO investeert 40 miljoen in nieuw tankpark

ADPO investeert 40 miljoen in nieuw tankpark

solventisIn de afgelopen dagen reed geregeld een konvooi met opslagtanks van Willebroek naar de Antwerpse haven op Linkeroever. De installaties werden naar ADPO gevoerd, een opslagbedrijf nabij Liefkenshoek. Antwerp Distribution and Product Operations (ADPO) bouwt er, grotendeels voor zijn klant Solventis een nieuw tankpark van liefst 57 opslagtanks.

Zowat 1,5 jaar geleden kreeg ADPO van de Maatschappij Linkerscheldeoever een concessie van 12 hectaren toegewezen vlakbij het Fort Liefkenshoek. Het gaat om een uitstekend gelegen terrein tussen Monument Chemical en Ineos Phenol, op een boogscheut van het Deurganckdok.

ADPO, een 100% Vlaams familiebedrijf zit al een kwarteeuw op een 35 ha grote concessie in de Waaslandhaven, nabij de Kallosluis. “Daar zitten we propvol met onze 300 werknemers. We keken al langer uit naar een uitbreiding”, zegt commercieel directeur Guy Lens.

Tegelijk dacht de Britse trader in chemicaliën Solventis, een van de belangrijkste klanten van ADPO aan uitbreiding en concentratie van zijn activiteiten in Antwerpen. ADPO en Solventis vonden elkaar in een langetermijnsamenwerking: ADPO doet de investering van 40 miljoen euro en creêert daarbij 20 nieuwe jobs. Solventis is van de andere kant de eerste, zeer grote klant met 22.000 van de 40.000 geplande kubieke meter. De administratieve papiermolen werd verrassend snel afgehandeld. De bestellingen voor de tanks werden geplaatst bij Gelfof in Harelbeke en de vestiging van de groep in Willebroek.

Net voor de schoolvakantie ging de schop in de grond voor het gigantische park van – in een eerste fase – 57 tanks. Terwijl nu overal de betonmolens sokkels gieten voor de tanks, vrachtwagens in stofwolken rondrijden en ook de ruwbouw van het magazijn van 10.000 vierkante meter voor de opslag van drums gestalte krijgt staan de eerste tanks al netjes opgericht op de sokkels.

Een verdubbeling van het tankpark kan in een tweede fase. “Dit is ook een verankering van onze activiteiten in Antwerpen”, zegt logistiek directeur Roger Van Herck van Solventis. “Wij zijn echt gecharmeerd door de ligging van de haven van Antwerpen en door haar keten van goede dienstverlening, van vervoerders tot douane en uiteraard opslag.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.