Nieuws Antwerpen Adrivo gaat mee in heropleving van machinebouw

Adrivo gaat mee in heropleving van machinebouw

Adrivo gaat mee in heropleving van machinebouw

michelleketochDit is hét moment. Zeker in de machinebouw is het alle hens aan dek. Michel Albertz zet daarom met Adrivo een nieuw bedrijf op dat als aandrijvingsspecialist de markt op gaat. Michel Albertz had eerder met de ALSO-Group in Wilrijk een mechanische werkplaats uitgebouwd waar transportrollen, trommelmotoren, aandrijfsystemen e.d. aangemaakt werden voor machinebouwers, voortverkopers en eindklanten.

Hij gaat nu met Adrivo Transmissions zélf de markt op en wil dan niet alleen de producten van de ALSO-Group commercialiseren maar ook de labels van derden. “De crisis bestaat vandaag enkel nog in de hoofden van de mensen”, zegt de zaakvoerder. “Vandaag weten we niet waar eerst beginnen. Producten die normaal negen weken productietijd vergen moeten nu in zes weken afgeleverd worden. De sector van de machinebouw doet het uitstekend.”

De ALSO-Group is als bedrijf gegroeid uit de ambachtelijke activiteiten van Gilbert Vermeylen. Zijn onderneming werd in 2009 overgenomen door Michel Albertz, de man waar Gilbert Vermeylen al een tijdlang mee samenwerkte. Het bedrijf werd omgebouwd tot de groep die vandaag in de Antwerpse regio een stevige voet in de markt heeft.

In Wilrijk wordt aan draai- en freeswerk gedaan, er worden machine componenten gemaakt en lagers.  De groep werkt voor heel uiteenlopende sectoren als de voedingssector, de voedingsbedrijven, de logistiek, de chemie, de steenkoolnijverheid enz. In de bedrijfshall worden transportrollen ineengestoken, aandrijfsystemen, keer- en kooitrommels, doorrolsystemen, trommelmotoren, motorrollen enz. De laatste tijd komen er zelfs bestellingen binnen uit het buitenland. Tot helemaal uit Slovenië.

De grote kracht van de ALSO-Group: kwaliteit in vakmanschap en precisie. “Weet je, transportbanden moeten altijd zonder problemen kunnen functioneren. Wij screenen in dit opzicht zorgvuldig onze leveranciers zodat wij altijd het beste materiaal binnenkrijgen.”

Met Adrivo steken Michel Albertz en zijn partner nu nog een tandje bij. Vanuit die commerciële entiteiten zullen ze niet alleen de kettingoverbrengingen, de koppelingen en de riemoverbrengingen van de ALSO-Group op de markt zetten maar ook het aanbod van derden. “Het gaat ons daarbij in alle opzichten om de service die we de klanten willen aanbieden”, zegt Michel Albertz. “Wij komen ter plaatse een analyse opmaken van de problematiek en garanderen de afnemers een permanente ondersteuning.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.