Nieuws Antwerpen Advent International koopt Corialis

Advent International koopt Corialis

Advent International koopt Corialis

corialisDe producent van aluminiumprofielen Corialis uit Lokeren komt opnieuw in andere handen terecht. Het financieel fonds Advent International neemt de groep over van de investeringsmaatschappijen Ergon en Sagard. Volgens ceo Johan Verstrepen verandert er de facto niets. Zeker niet voor de werknemers. Ook de strategie blijft ongewijzigd. Het bedrijf gaat gewoon door op zijn koers.

Corialis is het vroegere Aliplast. Dat werd in 1984 opgezet door zakenman Peter Blijweert. (El sympatico Jean-Marie Pfaff maakte jarenlang publiciteit op de kraag van zijn hemden voor Aliplast.) Het bedrijf kwam in 2006 in handen van Sagard en Ergon en veranderde toen zijn naam in Corialis. Blijweert zelf verdween in de coulissen.

De onderneming uit Lokeren is onder Johan Verstrepen uitgegroeid tot een internationale groep met vestigingen in meer dan 20 landen. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de productie van aluminium systemen voor ramen, deuren, en veranda’s, schuifsystemen en gordijngevels. In 2012 werd een omzet bijeengewerkt van 300 miljoen euro. De groep stelt 1300 mensen tewerk waarvan 320 in Lokeren.

Corialis heeft het de laatste jaren evenwel niet makkelijk gehad. De concurrentie is nu eenmaal biezonder hard. Het Lokerse bedrijf kreeg op een bepaald moment zelfs concurrentie van zijn vroegere medestichter, Peter Bljiweert die een ander bedrijf had opgezet en eveneens actief was in de aluminiumsector.

De nieuwe eigenaar van Corialis, Advent International is een van de grootste private equityfondsen van de wereld. Het Britse concern beheert een portefeuille van 23 miljard euro aan activa. Hoeveel Advent International betaald heeft voor de overdracht van de groep uit Lokeren is niet vrijgegeven.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.