Nieuws Antwerpen Advocaten van Lexeco staan er onmiddellijk

Advocaten van Lexeco staan er onmiddellijk

Advocaten van Lexeco staan er onmiddellijk

ilseHet advocatenkantoor Lexeco start met een 24-uren permanentie zodat klanten bij incidenten meteen kunnen rekenen op juridische bijstand. Vooral voor de petrochemische sector is dit niet onbelangrijk omdat men bij een probleem snel vaststellingen kan doen.

Flexibiliteit en mobiliteit zijn ook in de advocatuur doorgedrongen. Terwijl men in de buitenwereld vaak de idee heeft dat de administratieve mallemolen in de gerechterlijke wereld tergend langzaam draait bewijzen bepaalde advocatenkantoren het tegendeel. Zoöok het Antwerps-Kortrijks kantoor Lexeco dat met zijn 15 adviocaten als onafhankelijk bedrijf van een snelle full service zijn uithangbord wil maken. Lexeco is gespecialiseerd in familierecht, vennootschapsrecht, ruimtelijke ordening, arbeidsrecht en milieurecht.

Bedrijven die kwetsbaar zijn voor incidenten kunnen voortaan via een specifiek noodnummer bij Lexeco terecht. De procedure is bijzonder nuttig bij schade aan derden of bij betrokkenheid van derden waarbij dringend tegensprekelijke vaststellingen dienen te gebeuren en/of wanneer er een noodzaak is tot onmiddellijk crisisoverleg met diverse instanties.

Advocate Ilse Cuypers heeft zich specifiek al vele jaren toegespitst op milieurecht. De aanwezigheid in de onmiddellijke omgeving van zoveel Seveso-bedrijven zal daar allicht niet vreemd aan zijn. Antwerpen is na het Amerikaanse Houston niet helemaal toevallig het tweede grootste petrochemiecentrum van de wereld. “In de praktijk blijkt dat vooral in de petrochemische sector een snel ingrijpen bij een incident aan industriële installaties schadebeperkend werkt. Ook de aansprakelijkheidsvragen kunnen het beste worden vastgesteld wanneer onmiddellijk wordt opgetreden. Wie hier oog voor heeft, vertrekt met een grote voorsprong tijdens latere gerechtelijke procedures.”

De incidentenprocedure kan opgenomen worden in de werkprocessen met het oog op het bekomen van een ISO-certificatie. De procedure is daarnaast een instrument in de onderhandeling met verzekeringsmaatschappijen om bijkomende risico’s af te dekken, dan wel de premievoorwaarden te verbeteren.

Lexeco heeft een kantoor in Antwerpen en in Kortrijk en voorziet in een permanente beschikbaarheid 24/24 uur met de mogelijkheid van professionele bijstand door een gerechtsdeskundige, een gerechtsdeurwaarder en een noodtussenkomst van de rechtbank. Deze bijstand is voorbehouden voor klanten die daartoe een jaarcontract afsluiten met Lexeco.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.