Nieuws Antwerpen Advocatenkantoor Advox bundelt levenskeuzes in zorgkaft

Advocatenkantoor Advox bundelt levenskeuzes in zorgkaft

Advocatenkantoor Advox bundelt levenskeuzes in zorgkaft

BRASSCHAAT – Advocatenkantoor Advox lanceert een zorgkaft. Daarin bundelt bezielster Renate Proost alle persoonlijke keuzes in verband met successieplanning, belangenbehartiging, het medisch traject en andere specifieke wensen. “Je kan op voorhand al veel zelf regelen door een zorgvolmacht, een verklaring van voorkeur of een testament op te stellen. Maar hiermee is ook lang niet alles geregeld”, vertelt ze. “De zorgkaft moet mensen vooral rust geven over het verdere verloop van hun leven.”

Advocate Renate Proost legde zich de voorbije 12 jaar toe op successieplanning en bewindvoering. Twee jaar geleden werd ze vennoot in advocatenkantoor Advox, met kantoren aan de Bredabaan in Brasschaat en de Kasteelstraat in Antwerpen.

“Vanuit mijn expertise kom ik dikwijls in contact met alleenstaanden die zich veel vragen stellen over het verdere verloop van hun leven”, vertelt Renate Proost. “Wat als zij ziek worden of in een rusthuis opgenomen moeten worden? Wat gebeurt er als zij komen te overlijden?”

Vanuit dat oogpunt ontwikkelde Renate de zorgkaft. Het gaat wel degelijk om een fysieke kaft waarin alle documenten in verband met successieplanning zoals testamenten, schenkingen en huwelijkscontracten worden gebundeld. Bij Advox wordt ook ten allen tijde een digitale kopij van de zorgkaft bewaard.

Aan de hand van gesprekken begeleidt Renate Proost de mensen in het zorgkaft-traject. Samen vullen ze de kaft aan met documenten als een zorgvolmacht, een verklaring van voorkeur of een testament. De kaft omvat ook een medisch luik, waarin bijvoorbeeld een wilsverklaring voor euthanasie of orgaandonatie is terug te vinden. Ook worden er bepaalde wensen voor bij het overlijden uitgeklaard: van de keuze van begrafenisondernemer tot de muziek, de gasten en andere wensen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.