Nieuws Antwerpen AEC Europe vindt logistieke partner in Yusen Logistics Benelux

AEC Europe vindt logistieke partner in Yusen Logistics Benelux

AEC Europe vindt logistieke partner in Yusen Logistics Benelux

Yusen Logistics Benelux uit Melsele is de nieuwe partner van AEC Europe op het gebied van onderdelenlogistiek. Yusen Logistics zal voor de importeur van Dodge en RAM voertuigen, dat over een AEC Vehicle Processing Center in Antwerpen beschikt, een Europees distributiecentrum opzetten om het Europese AEC-dealernetwerk snel en efficiënt van onderdelen en accessoires te voorzien.

AEC levert meer dan 500.000 verschillende OEM-onderdelen en accessoires aan hun Europese dealernetwerk, alsook een accessoireslijn die voor aflevering van het voertuig gemonteerd worden in het AEC Vehicle Processing Center in Antwerpen. De afdeling onderdelen en accessoires breidt nu aanzienlijk uit vanwege de stijgende verkoopcijfers van de Dodge en RAM auto’s in Europa enerzijds en de stijgende vraag naar service- en reserveonderdelen anderzijds.

Om de onderdelenlogistiek daar op af te stemmen, besloot AEC de supply chain, consolidatie, logistieke operaties en Europese distributie uit te besteden aan Yusen Logistics. Onlangs verhuisde de opslagfaciliteit van AEC van Kallo naar het automotive magazijn van Yusen Logistics in Melsele, waar het een sectie van 3.000 m2 inneemt.

Yusen Logistics zal een Europees distributiecentrum opzetten om het Europese AEC-dealernetwerk snel en efficiënt van onderdelen en accessoires te voorzien. Ook de douaneformaliteiten, inbound-controle, opslag, ompakken en de Europese distributie van de onderdelen zal Yusen Logistics op zich nemen.

“Een van onze belangrijkste doelstellingen is om de voorraad op een zeer flexibele en efficiënte manier op peil te houden, zodat we het serviceniveau richting ons dealernetwerk kunnen verhogen en tegelijkertijd onze voorraad afgestemd kunnen houden op de specifieke eisen van de klant. De gekozen aanpak maakt nu zeer snelle levering mogelijk en helpt ons de kosten onder controle te houden.” zegt Daniele Rossa van AEC.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.