Nieuws Antwerpen AED group stelt mediaservers beschikbaar in strijd tegen corona

AED group stelt mediaservers beschikbaar in strijd tegen corona

AED group stelt mediaservers beschikbaar in strijd tegen corona

LINT/WILLEBROEK – Geen EK voetbal en Eurovisiesongfestival, en ook andere events gaan voorlopig niet door. Zulke situatie heeft AED group, dat ook de AED Studios in Lint uitbaat, in haar 35-jarig bestaan nog niet meegemaakt. Door haar mediaservers via het platform Folding At Home nu beschikbaar te stellen voor wetenschappelijk onderzoek, wil het bedrijf haar steentje bijdragen.

AED group beschikt over een groot verhuuraanbod van mediaservers. Sinds de uitbraak van het coronavirus is de vraag naar deze hoogstaande technologie vanuit de eventindustrie weggevallen.

“Er is een grote vraag naar computer processing power (CPU en GPU) om complexe formules te analyseren en te berekenen en om grafische modellen te ontwerpen in de wereldwijde strijd tegen het virus en de zoektocht naar een vaccin”, stelt Filip Van Vlem van AED group vast. “Dankzij het Folding At Home-platform kunnen computergebruikers wereldwijd hun vrije CPU en GPU capaciteit ter beschikking stellen van wetenschappers, waardoor deze processing power kan aangewend worden in het onderzoek naar ziektes en bij de ontwikkeling van medicijnen.”

AED group doet een oproep aan sectorgenoten om eveneens via dit project hun ongebruikte computercapaciteit beschikbaar te stellen voor het wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen COVID-19. Er is vooral nood aan GPU-capaciteit in de zoektocht naar een potentieel vaccin.

Lees al onze berichten met een link naar corona op deze pagina.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.