Nieuws Antwerpen AED Studios bouwt parking voor 1000 auto's

AED Studios bouwt parking voor 1000 auto's

AED Studios bouwt parking voor 1000 auto's

aedDe gebouwen van het vroegere Sobemi liggen tegen de grond. De AED Studios kunnen beginnen met de inrichting van de parking. De AED Studios zijn een onderdeel van de AED Group die na de overname van het failliete Eurocam Media Center en van Alfacam uitgroeit tot een gerespecteerd audiovisueel bedrijf.

Lint was vele jaren biezonder trots op Alfacam en zijn Media Center. Topman Fehervari bleek evenwel niet stuurvast en reed finaal de hele onderneming de gracht in. Het faillissement kwam hard aan in Lint. Zeker omdat pakweg 100 mensen er ook hun job bij verloren.

Met de komst van de AED Group van Glenn Roggeman liggen de perspectieven evenwel weer breed open. De AED Group nam het Media Center over en tekende meteen ook grote plannen uit voor de site. Tijdens het voorbije jaar werd het hele complex langs de binnenkant aangepakt en geherstructureerd. De 16 opnamestudios en de kantoren kregen een flinke opknapbeurt en werden helemaal in orde gebracht.

Omdat het nabijgelegen bedrijf Sobemi ook al failliet was gegaan als drukkerij voor metaalverpakkingen lagen daar bijkomende opportuniteiten. De AED Group nam de site over om er een grote parkeerplaats voor nagenoeg 1000 wagens aan te leggen. De gebouwen gingen tijdens de afgelopen dagen tegen de grond. De werken voor de aanleg van de parking kunnen eerlang beginnen. Er komt ook een nieuw hal mét een audiovisueel museum.

In een gesprek met de krant De Tijd sprak Roggeman er zijn verbazing over uit dat Alfacam en zijn mediacenter kennelijk geen vergunning hadden voor een eigen parking. De AED Group wil daaraan verhelpen. “Ik zou ook graag zien dat de mensen die naar de studios komen dat met de trein zouden doen maar de Belgen houden nu eenmaal van hun auto. We moeten er daarom op toezien dat ze hier ook in Lint kunnen parkeren zonder in de buurt voor overlast te zorgen.”

Het is ondertussen niet altijd koek en ei tussen de AED Group en Lint. Het gaat dan vooral om de helihaven die het bedrijf in Lint wil runnen. Het komt er kennelijk op aan om internationale VIP’s naar Lint te krijgen. De brede omgeving vreest echter voor milieuhinder en heeft duizenden bezwaarschriften ingediend. Volgens Roggeman is er sprake van massahysterie. “We willen hooguit vijf keer opstijgen en landen. Dat is alles wat we vragen. Het dossier wordt nu hogerop behandeld. We hopen en verwachten dat het zo toch in orde komt.”

De AED Group overkoepelt in totaal 12 dochterondernemingen. Waaronder de AED Studio’s. “Wij zijn als verhuurbedrijf voor audiovisueel materiaal geëvolueerd naar een statuut van bankier voor de sector”, zegt Roggeman nog in de Tijd. “Klanten leggen een project voor en wij zoeken naar de efficiëntste manier om ze te helpen. Dat kan gaan van pure verhuur maar ook om leasing of verkoop.”

De groep realiseerde in 2013 een omzet van 50 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.