Nieuws Antwerpen AED Studios in Lint breidt capaciteit uit

AED Studios in Lint breidt capaciteit uit

AED Studios in Lint breidt capaciteit uit

LINT – De 16 studio’s bij AED zitten afgeladen vol. Door in de watertank van de grote studio 12 een modulaire stalen constructie te plaatsen, kan er bijkomend 875 vierkante meter studiovloer worden gecreëerd zodat alle geplande televisieprogramma’s, showproducties en evenementen bij AED Studios in Lint kunnen ondergebracht worden.

Naast de vaste producties van ‘Familie’ en ‘De Buurtpolitie’, worden ook ‘Loïc, zot van koken’, ‘Is er een dokter in de zaal’, ‘Dancing with the stars’ en ‘Belgium’s got talent’ dit najaar bij AED Studios opgenomen. Ook ‘Holiday On Ice’ strijkt opnieuw neer in Lint om hun nieuwe shows artistiek en technisch te repeteren op twee ijspistes in de studio’s. Daarnaast vinden er dit jaar nog talloze bedrijfshappenings en events plaats, waaronder het polonaisefeest ‘Studio Schlager’, de veiling van de ‘Donkey Parade 2019’ en de voorstelling van de nieuwe Gault&Millau restaurantgids 2020.

Nooit eerder zo druk

Om aan alle aanvragen te kunnen voldoen, ontstond de nood om meer studioruimte te creëren. De watertank in studio 12 wordt gebruikt voor onderwateropnames en als decor bij exclusieve evenementen. Door de watertank van 25 op 35 meter te overdekken, beschikt studio 12 voortaan over een totale oppervlakte van 3.200 m² en 20 meter vrije hoogte voor grote televisieshows, filmproducties of bedrijfsfeesten. De constructie kan op slechts enkele uren tijd geplaatst of verwijderd worden.

Glenn Roggeman, ceo AED group: “Vanaf nu geven we onze klanten de mogelijkheid om zelf de indeling van de studio te kiezen. Zo kunnen ze de immense studiovloer van 3.200 m² volledig gebruiken of kan er geopteerd worden om de watertank te gebruiken als onderdeel van het decor in de zaal. Met de nieuwe constructie kunnen er nu zelfs eilanden gecreëerd worden waarop een optreden of modeshow kan plaatsvinden, met water eromheen. Dit is toch wel uniek in Europa.”

De watertank met meer dan 3 miljoen liter kristalhelder water kon reeds de internationale filmproductie ‘Kursk’ naar België lokken.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.