Nieuws Antwerpen AED Studios krijgt 40 ezels over de vloer

AED Studios krijgt 40 ezels over de vloer

AED Studios krijgt 40 ezels over de vloer

LINT – Op donderdag 17 oktober vindt in de AED Studios de veiling plaats van de Donkey Parade 2019. De 40 kleurrijke ezels, die door 18 kunstenaars beschilderd werden, zijn een initiatief van Antwerpenaar Ludo Modelo.

Kunstenaar Modelo was vorig jaar ook al de bezieler van Hippo Parade. Een gelijkaardig initiatief, maar dan met nijlpaarden. De veiling bracht toen 35.000 euro op voor het goede doel.

Dit jaar werd voor ezels gekozen. 40 kleurrijk beschilderde exemplaren waren de afgelopen maanden over heel Vlaanderen te bezichtigen. Onder andere in het MAS in Antwerpen op de luchthavens van Zaventem en Deurne en in het casino van Knokke waren ze te zien. Donderdagavond werden ze samen gebracht bij AED in Lint waar ze volgende week worden geveild.

Speciale ezel voor goede doel

Speciaal voor AED werd nog een extra ezel ontworpen. Die zal gesigneerd worden door zoveel mogelijk televisiepersoonlijkheden en gaat op 17 oktober (figuurlijk) mee onder de hamer. De opbrengst gaat naar het sociale voetbalproject Antwerp City Pirates vzw en naar De Kampenhoeve STER vzw. Dit zorgcentrum richt zich tot kinderen en volwassenen met een mentale of fysieke beperking of met moeilijkheden, die doelgericht behandeld worden met behulp van ezels in een rustgevende omgeving en door ervaren therapeuten.

“Ezels worden vaak ten onrechte gezien als domme dieren. Ze vormen dan ook hét symbool voor alle kinderen en jongeren die talenten hebben, maar dagelijks tegen vooroordelen dienen op te boksen omwille van een fysieke of mentale beperking, of door hun sociale achtergrond. De Donkey Parade wil met de kunstwerken enerzijds aandacht vragen voor deze problematiek, en tegelijk geld inzamelen voor verenigingen die zich inzetten voor deze kwetsbare doelgroep”, legt Filip Van Vlem, woordvoerder van de AED Group, uit.

Het grote publiek kan de ezeltjes bezichtigen op zondag 13 oktober van 11 tot 15 uur op de terreinen van AED in Lint. Wie zelf geïnteresseerd is in een ezel kan zich inschrijven voor de gala-avond van de veiling met diner op donderdag 17 oktober vanaf 18 uur in de feestelijke studio 16.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.