Nieuws Antwerpen AED Studios krijgt parking voor 1000 auto's

AED Studios krijgt parking voor 1000 auto's

AED Studios krijgt parking voor 1000 auto's

sobemiDe kranen hebben gisteren de bekende hoekgevel van het vroegere Sobemi in Lint neergelegd. Daarmee is de laatste fase van de afbraak van de oude industriële site ingezet. In het najaar van 2015 zal het terrein van 20.000 vierkante meter volledig heringericht zijn als parking voor 1000 wagens en krijgt AED Studios een nieuwe hoofdingang en voorgevel.

Shetron-Sobemi legde eind 2012 de boeken neer. De huidige eigenaar AED Studios verwierf het bedrijfsterrein in 2013 na het faillissement van Alfacam. De afbraak van de oude fabriek nam bijna een jaar in beslag. Na het verwijderen van leidingen, kabels, productiemachines en glasramen werd de hele binnenzijde van het gebouw ontmanteld. Nu is de voorgevel aan de beurt en deze ingreep zal de hele site een ander aanzicht bezorgen. AED group wil met de investering van 1.5 miljoen euro voor de afbraak van de oude fabriek de verdere expansie van het mediacomplex ondersteunen.

Dit jaar mocht AED Studios reeds een aantal belangrijke televisieproducties ontvangen in Lint, waaronder de MIA’s, De Gouden Schoen, So You Think You Can Dance, Sing That Song en Belgium’s Got Talent. Er werd een Franse film gedraaid en er vonden er een aantal grote evenementen plaats van bedrijven en verenigingen. Op de jaarplanning staan onder meer de opnames van de nieuwe FC De Kampioenen-film en de trainingen van de artiesten van Dragone voor een nieuwe internationale show. De beschikbare kantoorruimtes zijn volledig ingevuld dankzij onder meer de verhuis van productiehuis Zodiak Belgium naar AED Studios. In het nieuwe gedeelte zal eveneens eind 2015 het eerste audiovisuele museum ter wereld openen.

Glenn Roggeman, de ceo van de AED group, wil de site alle kansen geven om zich verder te ontplooien tot één van de belangrijkste mediabedrijven in Europa. “Er werd nooit eerder een grote box office film in België opgenomen. Nochtans beschikken wij over alle faciliteiten om een dergelijke productie te ontvangen. Ik geloof in de toekomst van de entertainment industrie, en ons land kan daar een rol van betekenis in spelen. De afbraak van de oude fabriek en de aanleg van de nieuwe parking, voorgevel en hoofdingang, gaat AED Studios alvast de uitstraling geven die een dergelijk complex verdient.”

Foto: De bekende gevel van Sobemi zoals hij voortaan alleen nog maar een herinnering blijft.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.