Nieuws Antwerpen AED Studios neemt Extended Reality studio in gebruik

AED Studios neemt Extended Reality studio in gebruik

AED Studios neemt Extended Reality studio in gebruik

LINT – Vanaf september kunnen TV-, film- en eventproducers gebruik maken van de nieuwe hoogtechnologische extended reality studio van AED Studios. Extended reality is een overkoepelende term voor virtual reality, augmented reality, mixed reality en andere immersieve technologieën. Producenten zullen er de fysieke en digitale wereld met elkaar kunnen verbinden, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor audiovisuele producties.

Deze nieuwe studio is een partnerproject tussen verschillende Europese bedrijven zoals AED Display, MalfMedia, AV Wizard, byLEX en Eurogrip. Samen voorzagen de bedrijven Studio 4 van het AED mediacomplex te Lint van een extended reality setup. Met LED-schermen, real-time rendering, camera tracking en streamingfaciliteiten is de installatie onmiddellijk gebruiksklaar voor interactieve bedrijfspresentaties of opnames van audiovisuele producties.

“We richten ons met deze technologie op een breed spectrum van audiovisuele producties. Filmproducenten kunnen hier speciale scenes en effecten draaien, televisiemakers kunnen interactieve sport- en fictieprogramma’s of shows creëren met een virtueel publiek en bedrijven kunnen hun meest ambitieuze ideeën omzetten in wervelende presentaties of commercials”, vertelt Glenn Roggeman, ceo van AED Group. “Door de mogelijkheid van ‘set extension’ kunnen we op een unieke manier virtuele beelden, effecten of elementen in real-time toevoegen aan het beeld en ook de mensen die in realiteit op de set staan worden intuïtief ondergedompeld in een totaalbeleving.”

In augustus 2020 houdt AED zes demodagen waarop potentiële gebruikers de technologie kunnen ontdekken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.