Nieuws Antwerpen AED Studios uit Lint organiseert Belgium’s Film Party in Cannes

AED Studios uit Lint organiseert Belgium’s Film Party in Cannes

AED Studios uit Lint organiseert Belgium’s Film Party in Cannes

Nog tot 28 mei loopt het 70ste Film Festival in Cannes. Op zondag 21 mei vond er de eerste ‘Belgium’s Film Party’ plaats. Het initiatief werd genomen door een aantal vooraanstaande Belgische bedrijven die actief zijn in de filmindustrie, waaronder mediacomplex AED Studios in Lint en producent Belga Productions in Braine-l’Alleud.

Tijdens het netwerkevent konden internationale filmmakers kennismaken met de technische knowhow, de uitgebreide faciliteiten en de interessante taks incentives die België te bieden heeft.

Glenn Roggeman, CEO van de AED group, wil de troeven van onze regio voluit internationaal uitspelen: “De filmindustrie vertegenwoordigt wereldwijd een jaarlijkse omzet van 40 miljard dollar. We zijn ervan overtuigd dat we in België de kwaliteiten, de beschikbaarheid en de faciliteiten in huis hebben om mooie filmproducties te ontvangen. Dat bewijzen we vandaag trouwens al door de opnames van ‘Kursk’ met Colin Firth, Lea Seydoux en Matthias Schoenaerts in de hoofdrollen die bij AED aan de gang zijn, gecoproduceerd door Belga Productions.”

AED Studios onderging de afgelopen drie jaar een grondige en duurzame renovatie met als doel om grotere producties compleet facilitair te ondersteunen. Door het gebruik van onder meer 10.000 m2 zonnepanelen, 7.000 LED-lampen en de centralisatie van vele diensten, bewijst AED Studios dat filmproducties ook op een ecologische manier kunnen verlopen. Zusterbedrijf AED Rent investeerde ook in meer dan 1.000 armaturen LED-filmverlichting van ARRI.

De ‘Belgium’s Film Party’ werd georganiseerd in een besloten VIP-locatie op La Croisette. Ook andere Belgische bedrijven ondersteunden dit internationale evenement voor 150 gasten: de post productiebedrijven Ace Image Factory, Planet X en Stage Track, de animatie producent Wonder Media en special effects bedrijf Wulf FX.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.