Nieuws Antwerpen Aertssen Group loodst met Smartyard bouwsector digitale wereld in

Aertssen Group loodst met Smartyard bouwsector digitale wereld in

Aertssen Group loodst met Smartyard bouwsector digitale wereld in

STABROEK – De bouwsector bereidt zich voor op een stevige digitaliseringsgolf. Daarbij neemt het Stabroekse familiebedrijf Aertssen Group het voortouw. Met de onafhankelijke spin-off Smartyard creëren ze een hyperefficiënt platform dat (ver)huur van zware bouwmachines vergemakkelijkt. Smartyard wordt gelanceerd tijdens Matexpo, de grootste beurs voor bouwmateriaal in ons land.

“We zijn allemaal verslaafd geworden aan het gebruiksgemak van e-commerce”, vertelt Yannick Renier, ceo van Smartyard. “Het inhuren van onder meer extra bulldozers, graafkranen, vrachtwagens en hoogwerkers gebeurde bij aannemingsbedrijf Aertssen tot voor kort telefonisch. Een innovatiecampagne in het bedrijf in 2018 bevestigde ons vermoeden dat dit huurproces veel eenvoudiger en efficiënter kon. Het afgelopen jaar gingen we hiermee aan de slag, in co-creatie met een aantal bouw- en verhuurbedrijven.”

Aertssen Group wil met Smartyard bouw- en verhuurbedrijven volledig ontzorgen en laten proeven van de voordelen die digitalisatie met zich meebrengt.

Vraaggedreven platform

Smartyard werd gecreëerd op maat van de betrokken bouw- en verhuurbedrijven. Een bouwbedrijf dat een machine wil inhuren, beantwoordt enkele vragen, geeft de exacte plaats van levering op de werf aan en verstuurt de aanvraag. Het algoritme van Smartyard bezorgt deze gegevens aan relevante en gescreende verhuurbedrijven. Die creëren vervolgens offertes op maat, waaruit de huurder kan kiezen.

Het platform werd ook voorzien van een chat- en reviewfunctie en zal de komende maanden nog fors uitbreiden. De verschillende eerste gebruikers van het digitale platform boeken gemiddeld 75% tijdswinst en ervaren 55% minder fouten bij het (ver)huren van een machine.

“Smartyard heeft dus zélf geen zware machines, maar connecteert vraag en aanbod. Zo ontzorgen we huurders en verhuurders op een duurzame en innovatieve manier”, verduidelijkt Yannick Renier. “Vandaag kunnen al duizenden tuigen gehuurd worden via Smartyard. Na een jaar intensief ontwikkelen, testen en bijsturen is Smartyard klaar voor lancering.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.