Nieuws Antwerpen Aertssen Group wil funderingsbedrijf Van Rooy overnemen

Aertssen Group wil funderingsbedrijf Van Rooy overnemen

Aertssen Group wil funderingsbedrijf Van Rooy overnemen

Aertssen Group heeft de intentie om bedrijvengroep Van Rooy uit Beerse over te nemen. Het Stabroekse bedrijf zou daarmee de groeistrategie van de business unit Aertssen Infra willen versterken. De juridische procedure is alvast in gang gezet. De finale overname wordt eind oktober verwacht.

Eerder dit jaar nam Aertssen Group bronbemalingsbedrijf G. Smeyers uit Zandhoven over. Nu wil het familiebedrijf ook Van Rooy overnemen zodat Aertssen Infra al de specialistische kennis in huis heeft om geïntegreerde oplossingen voor droge bouwkuipen aan te bieden aan klanten. Bedrijvengroep Van Rooy is gespecialiseerd in betonwerken, kelderbouw, funderings- en beschoeiingstechnieken. Vorig jaar realiseerde het met ruim 50 werknemers een omzet van 16 miljoen euro.

“We geloven sterk in de complementariteit tussen onze bedrijven”, aldus Gert Mennes, business unit manager bij Aertssen Infra. “De activiteiten van Van Rooy zullen een sterke aanvulling zijn op het dienstenpakket van Aertssen Infra, vooral bij alle ondergrondse werken aan bouwkuipen en infrastructuurwerken.”

Carl Van Rooy en Sonja Kooremans, zaakvoerders bij bedrijvengroep Van Rooy: “Aertssen Group is een ervaren en financieel gezonde aandeelhouder. Bouw- en infrastructuurwerken zijn een groeiende activiteit binnen de Aertssen Group en dat biedt ons langetermijnperspectieven om te bouwen aan de toekomst.”

Het is de bedoeling dat Van Rooy als zelfstandig bedrijf binnen Aertssen Group gerund zal worden met behoud van naam, merk en logo. Ook voormalige zaakvoerders Sonja Kooremans en Carl Van Rooy zouden nauw betrokken blijven bij de dagelijkse operaties.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.