Nieuws Antwerpen Aertssen Group zorgt mee voor sloop General Motor-site

Aertssen Group zorgt mee voor sloop General Motor-site

Aertssen Group zorgt mee voor sloop General Motor-site

ANTWERPEN/STABROEK –  Aertssen Group heeft samen met De Meuter uit Ternat van Port of Antwerp de opdracht gekregen om de voormalige Opel-site te slopen. De werfzone van de voormalige Opel-site in de Antwerpse haven is 90 ha groot en moet bouwrijp gemaakt worden tegen najaar 2020.

General Motors besloot in december 2010 om alle productie in Antwerpen stil te leggen. Aannemers De Meuter en Aertssen Group zullen het terrein slopen tot 6m onder het maaiveld om alle leidingen en ondergrondse constructies weg te halen. De werken omvatten de sloop van de gehele site, inclusief de kantoren, andere gebouwen, de watertoren, spoorwegaansluitingen en diverse installaties zoals het schakelstation en het ketelhuis.

Emotioneel

Voor Aertssen Group uit Stabroek heeft de sloopopdracht een emotionele waarde. “Op de Opel-site stond ooit het ouderlijk huis van onze familie. Eind jaren zestig moesten mijn vader Marcel en tal van dorpsgenoten uitwijken voor de havenuitbreiding”, vertelt Greg Aertssen, ceo van Aertssen Group.

De voorbereidende werken zijn begin oktober van start gegaan en de grote afbraakwerken staan gepland voor 16 oktober. In totaal zal er zo’n 25.000 ton schroot verwijderd worden en wel 300.000 ton gewapend beton. De komende maanden zetten De Meuter en Aertssen Group een hondertal medewerkers en 40 kranen in om de sloopwerken in goede banen te leiden.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.