Nieuws Antwerpen Aertssen Logistics gaat voor zero emission transport

Aertssen Logistics gaat voor zero emission transport

Aertssen Logistics gaat voor zero emission transport

STABROEK – Aertssen Group heeft zijn weg naar CO2-neutraal transport een nieuwe impuls gegeven. Aertssen Logistics plaatste een voorbestelling van 10 waterstoftrucks en onderzoekt intussen de mogelijkheid van een eigen waterstoftankstation.

In het Amerikaanse Phoenix heeft Aertssen Logistics 10 Nikola Tre waterstoftrucks besteld. Die zijn vanaf 2023 leverbaar. Intussen wordt de mogelijkheid om zelf waterstof te produceren uit eigen windmolens en zonnepanelen onderzocht. De eerste gesprekken voor de bouw van zo’n waterstoftankstation op de nieuwe logistieke site in Verrebroek en op het zonnepark in Zelzate zijn al lopende.

“We willen groene energie gebruiken voor transporten en zo een trendsetter worden voor het vervoer binnen en buiten de havens”, zegt Sam Aertssen, business unit manager Aertssen Transport & Logistics. “De Nikola Tre heeft een rijbereik van 800 tot 1.200 km. Dat betekent een vergroening van ons transport. We zullen ook in staat zijn om duurzame verbindingen op te zetten tussen de belangrijkste Belgische havens in Antwerpen, Gent en Zeebrugge.”

Duurzame groei

Duurzaamheid is voor het Stabroekse Aertssen Group een belangrijk speerpunt. De investering in Terra Nova Solar, het grootste zonnepark in de Benelux, en de groene herbestemming van de voormalige gipsberg in Zelzate met 55.500 zonnepanelen zijn enkele voorbeelden, net als het logistieke distributiecentrum in Verrebroek.

“We investeren op onze site in hernieuwbare energie met zonnepanelen en er is ook plaats voor een windmolen. Het kantoorgebouw is tevens het eerste kantoorgebouw op Linkeroever dat het duurzame BREEAM-attest behaalt”, aldus Greg Aertssen, ceo van Aertssen Group.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.