Nieuws Antwerpen Aertssen staat mee in voor grootste afgraving in jaren aan Eilandje

Aertssen staat mee in voor grootste afgraving in jaren aan Eilandje

Aertssen staat mee in voor grootste afgraving in jaren aan Eilandje

ANTWERPEN/STABROEK – De Montevideo-site op ‘t Eilandje wordt klaargemaakt voor de bouw van hippe kantoren en luxe-appartementen. Daarvoor zullen grote rupskranen en grondverzetmachines de komende maanden zo’n 65.000 m³ grond afgraven en via de Schelde afvoeren. Om deze huzarenklus te klaren, gaat het Kempens bouwbedrijf DCA een samenwerking aan met Aannemingsbedrijf Aertssen uit Stabroek dat gespecialiseerd is in grondverzet.

Bij het becijferen van de werken stelde het projectontwikkelaar DCA vast dat maar liefst 4.500 vrachtwagens, ofwel 9.000 ritten, zouden nodig zijn om de gigantische hoeveelheid grond af te voeren. Het gaat om één van de grootste afgravingen in de Stadshaven.

“We zijn als specialist in grondverzet enorm bezig om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen, met zo weinig mogelijk impact voor de burger. In 2018 hielden we maar liefst 40.000 vrachtwagenritten van de weg in Vlaanderen en Brussel, door het grondverzet over de waterwegen te laten gebeuren. Daarvoor konden we rekenen op onze partner Shipit die gespecialiseerd is in multimodaal transport en binnenvaartactiviteiten”, zegt Veerle Staels, Communication Officer Aertssen Group.

44 vrachtschepen

In totaal zullen voor het Montevideo-project 44 vrachtschepen ingezet worden. Als alles goed verloopt, is de uitgraving klaar tegen de kerstvakantie.

“We beseften al snel dat het veel duurzamer is om dat soort transport via het water te laten verlopen, en tegelijk werken we hierdoor mee aan de mobiliteitsproblematiek. In samenwerking met onze partners beschikken we over vrachtschepen van 110 meter lang die 3.000 ton grond in één keer kunnen vervoeren. Bovendien is de site aan het water ideaal gelegen om de klus op deze manier aan te pakken”, aldus Luc Neefs, bestuurder DCA.

Het Montevideo-project, verwijzend naar de opslagplaats van goederen uit Uruguay, is één van de meest recente ontwikkelingen aan de westkant van ‘t Eilandje. In totaal komen er op de site van de honderd jaar oude pakhuizen twaalf luxe appartementen, vier penthouses met privé-zwembaden, twee horecazaken, een supermarkt, een ondergrondse parking en 12.000 m² aan kantoren en commerciële ruimtes.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.