Nieuws Antwerpen Afspraak maken met de dokter via digitaal platform

Afspraak maken met de dokter via digitaal platform

Afspraak maken met de dokter via digitaal platform

dokterEen afspraak maken met de dokter, de tandarts of de specialist is vandaag niet makkelijk. De start-up Doctor
Anytime wil daaraan verhelpen. Op het online platform van het bedrijf kun je voortaan in real-time doktersafspraken boeken.

David Van der Auwera heeft zowel ervaring in de gezondheidszorg als met digitale platformen. Zijn idee om een systeem uit te werken waarbij zowel dokters als patiënten elkaar makkelijker kunnen bereiken is ondertussen helemaal operationeel en is van start gegaan in Antwerpen en Brussel. Patiënten kunnen via het platform een dokter, specialist of tandarts zoeken, een datum voor afspraak inbrengen en 1 minuut later al dan niet bevestiging krijgen van de voorgestelde uurregeling. Van der Auwera werkt vandaag nog vanuit Lebbeke maar zal zijn bedrijf eerlang in Heffen bij Mechelen vestigen. Zijn start-up werd met 150.000 euro gefinancierd door enkele privé-investeerders.

“We zijn blij om van start te gaan in België, wat ons toelaat om de belofte van verbeterde toegang tot zorg voor alle patiënten waar te maken” zegt David Van der Auwera, CEO van Doctor Anytime Belgium. “We zijn het Doctor Anytime platform in België gestart, na twee jaar van succes in Griekenland. We gaan daarbij uit van de vaststelling dat Griekenland alles bijeen toch een land in moeilijkheden is en indien het daar kon lukken moet dat bij ons toch ook kunnen…. Wij weten immers allemaal dat het boeken van een afspraak voor zowel patiënt als zorgverstrekker een frustratie is. Onze uiteindelijke doelstelling is om patiënten in real-time toegang te geven tot vrije momenten van zorgverstrekkers en deze 24/7 vast te leggen, zelfs tot enkele minuten voor de afspraak. Onze eenvoudige oplossing verhelpt een soms zeer complex probleem dat nog niet werd opgelost.”

De Doctor Anytime website is snel en gemakkelijk in gebruik en neemt frustraties weg zoals rondbellen en afstemmen van agenda’s. Door een gedetailleerde achtergrond weer te geven van participerende zorgverstrekkers, kan de patient een bewuste keuze maken. Het platform zal in de toekomst ook patiëntenreviews weergeven, om medepatiënten te kunnen informeren over  ervaringen met het kabinet van de zorgverstrekker (niet over diagnose, behandeling…). Enkel geverifieerde patiënten zullen feedback kunnen geven, dit enkel nadat een afspraak heeft plaatsgevonden. Andere voordelen zijn o.a. geïntegreerde Google Maps en automatische afspraakbevestiging via SMS en e-mail. De service is onmiddellijk beschikbaar voor patiënten.

Participerende dokters en tandartsen krijgen een aantrekkelijk service aanbod voorgeschoteld. Doctor Anytime helpt zorgverstrekkers hun praktijk efficiënter in te zetten en het de passende uitstraling te geven door een verbeterde visibiliteit online. Doctor Anytime verbetert de efficiëntie van een gemiddelde praktijk door de last-minute annulaties, die kunnen oplopen tot 10 à 20 % van het totaal aantal afspraken, in te vullen met nieuwe afspraken van andere patiënten. Zelfs de meeste gereputeerde zorgverstrekkers hebben een handvol annulaties per dag. Net door deze open afspraken in te vullen, creëert Doctor Anytime capaciteit in een drukbezet gezondheidsstelsel.

In de initiële lanceringsfase is Doctor Anytime volledig gratis voor zorgverstrekkers. Na de testfase zal het maandelijkse abonnement € 50 bedragen.

Doctor Anytime is nu al beschikbaar in Brussel en Antwerpen met 300 zorgverstrekkers onderverdeeld in meer dan 20 medische specialisaties. Andere Belgische locaties zijn in volle opstart.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.