Nieuws Antwerpen Agfa-Gevaert in wereldtop research

Agfa-Gevaert in wereldtop research

Agfa-Gevaert in wereldtop research

agfa agfaDe beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert staat in de internationale Top-2000 van de ondernemingen die het meest investeren in onderzoek en ontwikkeling. Het Mortselse bedrijf trok verleden jaar liefst 163 miljoen euro uit om de vernieuwing van zijn productfolio te ondersteunen. “Investeringen in research zijn traditioneel belangrijke krachtlijnen geweest om onze groei te bestendigen”, zegt woordvoerder Johan Jacobs.

De internationale Top-2000 wordt dit jaar aangevoerd door de Duitse autoconstructeur Volkswagen. VW investeerde liefst 9,5 miljard euro in zijn O&0. Het is voor het eerst sinds 2004 dat er weer een Europese onderneming de top aanvoert. VW passeert immers het Zuid-Koreaanse Samsung en de Amerikanen Microsoft en Intel.

Met 782 miljoen euro komt het Belgische farmabedrijf UCB op de 145ste plaats. In de Top-2000 duiken dit jaar 13 Belgische ondernemingen op. Solvay haalt de rangschikking (319) met 319 miljoen euro, Umicore met 201 miljhoen euro (809) en Agfa-Gevaert (835) met 163 miljoen euro. “Wij trekken elk jaar een bedrag van zo’n 5 tot 6% van ons omzetcijfer uit voor research”, stelt Johan Jacobs nog. “Wij onderkennen het belang van onderzoek en ontwikkeling.”

In de Europese top worden 32 Belgische bedrijven opgenomen. Dat zijn er twee minder dan in 2011. In vergelijking met Zweden is dat geen indrukwekkend cijfer. Zweden telt iets minder inwoners dan België maar haalt de Europese top liefst 88 keer. Nederland haalt 55 vermeldingen. Het Verenigd Koninkrijk is met 252 kwoteringen de absolute leider.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.