Nieuws Antwerpen Agfa-Gevaert klimt uit diep dal

Agfa-Gevaert klimt uit diep dal

Agfa-Gevaert klimt uit diep dal

agfaagfaDe beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert zag zijn omzet tijdens het derde kwartaal verder dalen tot 636 miljoen euro. Dit is 7,7% minder dan tijdens diezelfde periode van verleden jaar. Ondertussen blijven de financiële resultaten van het concern uit Mortsel verbeteren. Met 9 miljoen euro was er voor het vierde opeenvolgende kwartaal een nettowinst.

De Agfa-Gevaert Groep klimt moeizaam uit een diep dal. De volgehouden herstructureringsinspanningen van Christian Reinaudo lijken resultaten af te werpen. Dit ondanks de vrij zwakke wereldeconomie. “Het strenge beheer van onze operationele kosten brengst ons steeds dichter bij onze doelstelling om op korte termijn een recurrent ebitda-percentage (recurrente bedrijfswinst voor afschrijvingen en waardeverminderingen) van 10% te halen”, stelde Reinaudo in zijn commentaar bij de resultaten.

Die continue verbetering van de financiële resultaten moet geëvalueerd worden ten aanzien van het opmerkelijk zwakke investeringsklimaat in de meeste markten en de trage groei van de verbruiksgoederen in de meest opkomende markten. Agfa zag zijn brutowinst in dit opzicht met 2,1% stijgen tot 196 miljoen euro, de recurrente ebitda tot 51 miljoen euro (+10,9%) en de recurrent ebit tot 34 miljoen euro (+30,8%). Het bedrijfsresultaat klom zelfs met 70% tot 29 miljoen euro.

De divisie Agfa Graphics zag haar omzet met 10,1% dalen tot 328 miljoen euro, Agfa HealthCare zakte met 5,5% tot 259 miljoen euro en Agfa Specialty Products zakte 2% verder weg tot 49 miljoen euro.

Reinaudo houdt het erbij “dat de aanpassing van de productportfolio aan de nieuwe economische realiteit Agfa in staat zal stellen om in de nabije toekomst nog beter te kunnen voldoen aan de behoeften van de klanten. Dit moet het in de komende kwartalen mogelijk maken om de omzeterosie te beperken.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.