Nieuws Antwerpen Agfa-Gevaert krijgt na 10 jaar nieuwe ceo

Agfa-Gevaert krijgt na 10 jaar nieuwe ceo

Agfa-Gevaert krijgt na 10 jaar nieuwe ceo

MORTSEL – Op 1 februari 2020 wordt de Fransman Pascal Juery de nieuwe ceo van Agfa-Gevaert. Hij volgt zijn landgenoot Christian Reinaudo op, die de onderneming zal blijven steunen als lid van de Raad van Bestuur.

De 54-jarige Fransman Pascal Juery heeft meer dan 30 jaar ervaring in de chemische en geavanceerde materialenindustrie. De voorbije jaren was hij actief bij onder meer Solvay.

Klaus Röhrig, voorzitter van de Raad van Bestuur: “We zijn tevreden dat we Pascal Juery kunnen verwelkomen als ceo op een beslissend moment in het transformatieproces van de Groep. De ervaring die hij opdeed als uitvoerend manager van een internationale onderneming in volle transformatie zal hem in staat stellen om Agfa-Gevaert op sleeptouw te nemen in zijn snel veranderende markten.”

Pascal Juery, toekomstig ceo: “Ik ben er trots op dat ik Agfa-Gevaert mag vervoegen. Het is een wereldwijd toonaangevende hightech-onderneming die zich met succes geherpositioneerd heeft in de digitale wereld. Ik kijk ernaar uit om met het getalenteerde team van Agfa-Gevaert het transformatieproces voort te zetten, met het oog op duurzame en rendabele groei.

Christian Reinaudo was 10 jaar ceo

De Raad van Bestuur wil Christian Reinaudo danken voor zijn toewijding en voor de waardevolle bijdrage die hij het voorbije decennium als ceo leverde aan de ontwikkeling van Agfa-Gevaert.

Klaus Röhrig: “Christian Reinaudo werd op 1 mei 2010 in moeilijke omstandigheden ceo van onze Groep. Na de wereldwijde economische crisis van 2008-2009 slaagde hij er in om de onderneming te stabiliseren en om de rendabiliteit te herstellen.”

De Agfa-Gevaert Groep bestaat uit twee bedrijven: Agfa, leider op het vlak van beeldvormingstechnologie, en Agfa Healthcare, leverancier van vernieuwende IT-oplossingen aan gezondheidszorgaanbieders. Naast de hoofdzetel in Mortsel bevinden de grootste productie- en onderzoekscentra van de groep zich in België, de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, China en Brazilië.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.