Nieuws Antwerpen Agfa-Gevaert wil op het overnamepad

Agfa-Gevaert wil op het overnamepad

Agfa-Gevaert wil op het overnamepad

christianDe beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert uit Mortsel zag zijn omzet in 2014 met liefst 8,6% dalen tot nog maar 2,6 miljard euro. Een en ander is vooral het gevolg van de voortdurende achteruitgang van de traditionele filmactiviteiten. De snelle omschakeling van analoge naar digitale fotografie blijft wegen op het bedrijf. Agfa maakt anderzijds voor het tweede jaar op rij weer winst en deed met 59 miljoen euro zelfs 20% beter dan het jaar ervoor.

Agfa-Gevaert zit al verscheidene jaren in een structureel heel moeilijke omschakeling. Het bedrijf probeert de neergang te stoppen door de productportfolio te rationaliseren. De zwakte van de algemene economische conjunctuur en de onstabiele politieke situatie in bepaalde regio’s zorgen evenwel voor bijkomende problemen.

In die omstandigheden is topman Christian Reinaudo er best trots op dat het bedrijf er niettemin toch in geslaagd is om de netto schuldenlast terug te dringen van 217 naar 126 miljoen euro. De volgehouden inspanningen om er efficiëncy- en besparingsprogramma’s door te drukken hebben ertoe geleid dat de brutowinstmarges verbeterd konden worden.

“Een van de voornaamste doelstellingen voor het lopende jaar is alvast de omzeterosie te stoppen,” aldus Reinaudo in een commentaar op de resultaten. “Dit moet mogelijk zijn door verder te bouwen op de investeringen in groeimotoren als inkjet, IT voor de gezondheidszorg en directe radiografie.”

Reinaudo duidt erop dat de lage schuldenlast op termijn mogelijkheden opent om overnames te doen en op die manier de omzet weer aan te zwengelen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.