Nieuws Antwerpen Agfa Healthcare enige Antwerps bedrijf in ICT-top

Agfa Healthcare enige Antwerps bedrijf in ICT-top

Agfa Healthcare enige Antwerps bedrijf in ICT-top

aagjeBelgacom is het grootste ICT-bedrijf van België. Dat blijkt uit de jaarlijkse top-1000 van het weekblad Datanews. De top-10 is duidelijk een Brusselse aangelegenheid. Enkel Agfa Healthcare (Mortsel) komt met een omzet van 706 miljoen euro als enige Antwerpse onderneming op de negende plaats.

Datanews maakt elk jaar een gedetailleerd overzicht op van de ontwikkelingen in de ICT-sector. Het blad wordt dan extra gretig gelezen. Blijkt ondertussen dat de Belgische ICT-sector het helemaal niet makkelijk heeft. 2013 was met een omzet van 33,7 miljard euro een jaar van stilstand. Daarmee ligt het boekjaar 2013 in het verlengde van 2012 toen ook al een nulgroei geconstateerd werd.

De 100 grootste ICT-bedrijven kwamen met 26,1 miljard zelfs maar op het cijfer van het boekjaar 2011.

Uit een stabiel gebleven omzet werd evenwel een beperkte stijging van de winst gerealiseerd. De toegevoegde waarde van 12,8 miljard euro lag voor de 1000 grootste bedrijven iets hoger dan de 12,7 miljard van 2012.

Met Belgacom, Avnet Europe en BICS is de top-3 duidelijk Brussels. Telenet (Mechelen) is dan met een omzet van 1,6 miljard euro de vreemde eend in de bijt. Volgen: Mobistar, Tech Data, HP Belgium, en IBM Belgium.

Agfa Healthcare
eindigde achtste. Het bedrijf uit Mortsel is het enige Antwerpse bedrijf in de top. Agfa Healthcare is een divisie van de Agfa Groep. De gedaalde omzet van Agfa Healthcare heeft te maken met ongunstige wisselkoerseffecten en de economische malaise. In het imaging segment bleef de verkoop van de traditionele filmproducten sterk achteruit gaan maar in de digitale radiografiebusiness groeit de omzet. In het IT-segement blijven de IT-systemen voor radiografie gebukt gaan onder de onzekerheid in de Amerikaanse gezondheidszorg en waar men de gevolgen van de Obamacare vreest. Agfa speelde dan wel in op de veranderende marktomstandigheden met nieuwe content management- en imaging toepassingen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.