Nieuws Antwerpen Agfa HealthCare neemt TIP Group over.

Agfa HealthCare neemt TIP Group over.

Agfa HealthCare neemt TIP Group over.

agfa Agfa HealthCare heeft de Oostenrijkse TIP Group uit Graz overgenomen. De fusie van beide pioniers in de gezondheidszorg zal het productgamma van Agfa HealthCare uitbreiden met gespecialiseerde Business Intelligence en ERP-oplossingen voor ziekenhuizen. Agfa HealthCare is een gespecialiseerde divisie van de beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert uit Mortsel.

“De fusie met de TIP Group geeft ons toegang tot een specialist in Business Intelligence voor ziekenhuizen, met oplossingen die een zinvolle aanvulling vormen op ons globale aanbod,” zegt Winfried Post, CEO en General Manager van Agfa HealthCare GmbH. “Business Intelligence wordt almaar belangrijker voor ziekenhuizen. In de komende jaren zal het enkel mogelijk zijn om de toenemende kostendruk in de gezondheidszorg efficiënt te beheersen met behulp van gespecialiseerde tools. Dankzij deze overname beschikken we nu over een oplossing die is afgestemd op de behoeften aan data-integratie en -analyse van het ziekenhuis, zodat we een nog grotere toegevoegde waarde kunnen genereren voor de zorginstellingen.”

Agfa HealthCare en TIP Group hebben allebei een langdurige ervaring in de gezondheidszorg en met de optimalisatie van processen. Dit in combinatie met een grondig inzicht in de werkstromen van het ziekenhuis, zal ervoor zorgen dat de voordelen van een gezamenlijke toekomst snel tastbaar zullen worden en dat een bijzonder krachtig team ontstaat uit de fusie.

“De overname door Agfa HealthCare opent nieuwe mogelijkheden voor ons uitgebreide productgamma,” stelt Heimo Babcicky, voorzitter en oprichter van de TIP Group. “Agfa HealthCare is een sterke en solide partner voor ons en voor onze klanten. Samen zijn we in staat een bredere portefeuille aan te bieden. Daar worden onze oplossingen én onze klanten beter van.”

Agfa-HealthCare maakt deel uit van de Agfa-Gevaert Groep. De onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale beeldvormingsystemen en IT-systemen. Agfa-Gevaert telt drie divisies. Agfa Graphics levert klanten in de grafische industrie geïntegreerde drukvoorbereidingsystemen en industriële inkjetsystemen. Agfa HealthCare biedt ziekenhuizen en andere zorgorganisaties medische beeldvormingsystemen en informatiesystemen aan. Agfa Specialty Products levert producten in verscheidene industriële markten.

Agfa-Gevaert was vroeger bij het grote publiek vooral bekend als producent van fotorolletjes en andere producten voor amateur- en professionele fotografen. De afdeling Consumer Imaging – die deze activiteiten groepeerde – werd in 2004 echter verkocht aan een groep investeerders. Vanaf dan werden deze activiteiten – volledig onafhankelijk van Agfa-Gevaert – beheerd door een groep bedrijven onder de naam AgfaPhoto. In 2005 vroeg AgfaPhoto het faillissement aan. Sinds de verkoop van Consumer Imaging is Agfa-Gevaert volledig op business-to-business-activiteiten gericht. De onderneming tekent voor een omzet van zowat 3 miljard euro en wordt aangestuurd door de Fransman Reinaudo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.