Nieuws Antwerpen Agfa Healthcare op Arab Health in Dubai

Agfa Healthcare op Arab Health in Dubai

Agfa Healthcare op Arab Health in Dubai

agfa20 Vlaamse ondernemingen waren present op Arab Health, de internationale vakbeurs voor de gezondheidsindustrie in Dubai. Onder hen de Antwerpse bedrijven Agfa Healthcare, Orfit Industries en Qualifar. Arab Health is na Medica in Düsseldorf de tweede belangrijkste vakbeurs voor de medische sector in de hele wereld.

De gezonheidsindustrie is zeker in Vlaanderen een van de speerpunten van de technologische vernieuwing. Flanders Investment & Trade (FIT) maakt er traditioneel een punt van om de knowhow van de onderscheiden bedrijven internationaal uit te dragen. FIT boekte daarom ook dit jaar weer in Dubai een groepsstand waar liefst 20 Vlaamse bedrijven hun producten showden. Dat de Vlaamse bedrijven hun kennis daar precies wilden etaleren heeft alles te maken met die idee dat Dubai in dit opzicht geldt als de echte toegangspoort naar de markten van de toekomst: het Midden-Oosten, Noord-Afrika en het Indische subcontinent.

Arab Health ontving dit jaar liefst 120.000 professionele bezoekers. Ze konden er terecht bij 3900 ondernemingen.

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen bracht een bezoek aan Arab Health: “De medische sector blijft ook in tijden van crisis zondermeer een van de paradepaardjes van de Vlaamse economie. Onze deelname aan de beurs past in het kade van het Vlaams beleid “Vlaanderen in Actie.”

Agfa Healthcare fungeerde in Dubai met concurrenten als Philips, Siemens, General Electric e.a. als een van de “gold sponsors” van de beurs. De overige deelnemende bedrijven: Advanced Practical Diagnostics, Optec Diagnostics, Barco, Biomaric, Cypress Diagnostics, Eurocare, Flanders’ Care, Haelvoet, Immuno-Cell, Indigocare, Jeecee International, Medfac, Medic Clean Air, Medispar, New Valmar, Orbicule, Orfit Industries, Qualifar, Spronken Medical, Swimec, Sylphar, Medical Engineering en Vermeiren. Of er in Dubai belangrijke contracten afgesloten werden is nog niet duidelijk. Het gaat er in eerste instantie om langetermijncontacten met potentiële partners.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.