Nieuws Antwerpen Agfa Healthcare sterker verankerd in Saudi-Arabië

Agfa Healthcare sterker verankerd in Saudi-Arabië

Agfa Healthcare sterker verankerd in Saudi-Arabië

agfa ,agfaAgfa HealthCare, de medische divisie van de Agfa-Gevaert Groep heeft nieuwe kantoren geopend in Riyad, de hoofdstad van Saudi-Arabië. Een en ander gebeurde in het kader van de officiële handelsmissie naar dat land onder leiding van prinses Astrid.

Agfa maakt deel uit van de officiële handelsdelegatie en nodigde verscheidene tientallen prominenten uit op de opening van de nieuwe faciliteiten. Onder hen Marc Vinck, de Belgische ambassadeur in Saudi-Arabië, Guenther Schreiber, de directeur van Agfa HealthCare voor de exportregio en afgevaardigden van een aantal belangrijke partners van Agfa HealthCare – zoals Advanced Electronics Co. (AEC), Gulf Medical Co. (GMC) en Barco NV.

De nieuwe kantoren moeten voor een grotere aanwezigheid van Agfa HealthCare in de belangrijke markt van het Midden-Oosten zorgen. Bovendien zorgen ze ervoor dat Agfa HealthCare – met specifieke producten en diensten – het Ministerie van Volksgezondheid van het Koninkrijk Saoedi-Arabië beter kan ondersteunen bij zijn ambitieuze digitaliseringsplannen.

Zyad Benaissa, algemeen directeur van Agfa HealthCare Solutions voor het Midden-Oosten, zei bij de opening: “IT speelt een sleutelrol bij het ontsluiten van het potentieel van de zorgsector in de regio. Agfa HealthCare heeft de ervaring en expertise om deze plannen in goede banen te leiden, en onze grotere aanwezigheid zal die kennis en kunde dichter brengen bij onze klanten. We zijn dankbaar voor de enorme kansen die we krijgen van de Saudi regering en de Belgische ambassade.”

Mustafa Hamdy, algemeen directeur van Agfa HealthCare in Saudi-Arabië, voegde hieraan toe: “De nieuwe kantoren zullen onze aanwezigheid in de regio verder versterken. Ze zijn ook een teken van ons engagement om de ondersteuning die we onze klanten bieden, te intensifiëren. We willen voldoen aan hun behoeften en zelfs verder gaan dan dat, en kijken ernaar uit om oplossingen en diensten te blijven leveren tot in de verre toekomst.”

De Agfa-Gevaert Groep is een van ’s werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming en informatietechnologie. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen voor de grafische industrie (Agfa Graphics), de sector van de gezondheidszorg (Agfa HealthCare) en specifieke industriële toepassingen (Agfa Materials). Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel. De onderneming is actief in 40 landen en heeft agenten in nog eens 100 landen doorheen de wereld. De Agfa-Gevaert Groep realiseerde in 2013 een omzet van 2.865 miljoen euro.

Agfa HealthCare, een divisie van de Agfa-Gevaert Groep, is een toonaangevende aanbieder van diagnostische beeldvorming en IT-oplossingen voor klinische workflows en beeldbeheer. Agfa HealthCare heeft meer dan een eeuw ervaring op het vlak van diagnostische beeldvorming en is al sinds het begin van de jaren 1990 een pionier in IT-oplossingen voor de sector van de gezondheidszorg. Vandaag ontwerpt, ontwikkelt en verdeelt Agfa HealthCare toonaangevende systemen voor het opslaan, beheren en verwerken van diagnostische beelden en klinische en administratieve informatie voor hospitalen en medische faciliteiten alsook contrast media oplossingen om betere medische beeldvormingsresultaten te bekomen. De Agfa HealthCare divisie heeft verkoopkantoren en vertegenwoordigers in meer dan 100 markten ter wereld. Agfa HealthCare bracht in 2013 een omzet van 1.160 miljoen euro tot stand.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen
Antwerpen

Opnieuw 12 faillissementen

De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Antwerpen, heeft in haar zitting van 3 juni het faillissement van 12 bedrijven en zelfstandigen… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.