Nieuws Antwerpen Agfa rondt verkoop van deel HealthCare IT-activiteiten af

Agfa rondt verkoop van deel HealthCare IT-activiteiten af

Agfa rondt verkoop van deel HealthCare IT-activiteiten af

MORTSEL – De Agfa-Gevaert Groep heeft met succes de verkoop afgerond van een deel van Agfa HealthCare IT-activiteiten aan de Dedalus Groep, een Italiaanse groep actief in software voor de gezondheidszorg. Het gaat over een ondernemingswaarde van 975 miljoen euro. Agfa HealthCare’s hypermoderne Imaging IT software business maakt geen deel uit van de verkoop. Dat blijft een kernactiviteit van de Agfa-Gevaert Groep.

Agfa voerde al sinds vorig jaar exclusieve onderhandelingen met de Italianen, die de activiteiten eind januari definitief overnamen voor een bedrijfswaarde van 975 miljoen euro. Nu is de verkoop dus helemaal afgerond.

De verkochte activiteiten van Agfa, zijn de softwarediensten die worden geleverd aan ziekenhuizen en ziekenhuisgroepen. De belangrijkste afnemers van die diensten zitten in Duitstalig Europa, Frankrijk en Brazilië. Ook een klein deel van de imaging IT-activiteiten, de software voor de communicatie van medische beelden, met name in Frankrijk, Brazilië en Duitsland zijn verkocht.

“De verkoop van deze activiteiten is een belangrijke stap in ons transformatieproces. Gezien de onzekere economische context kiezen we er op dit moment voor om de opbrengst van de verkoop te gebruiken om de toekomst van onze onderneming veilig te stellen, om de strategieën van onze divisies verder uit te voeren en om langlopende schulden aan te pakken,” zegt Pascal Juéry, President en ceo van de Agfa-Gevaert Groep.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.